autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Sosuri

Ceapa fiarta in vin rosu

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ..., , 4 buc ceapa uscata rosie, 4 buc ceapa uscata alba, un fir de praz, 100 g unt, 2 lingurite de zahar sau o lingurita miere de albine, 250 ml vin rosu, 250 ml apa, o legatura patrunjel verde(am folosit patrunjel congelat), 50 ml de otet aromat - Daca nu aveti preparat in casa se gaseste la supermarket, sare, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala si se foloseste intreaga,iar prazul se curata,se spala si se taie fasii lungi si subtiri.
Intr-un vas punem untul,zaharul(mierea de albine), vinul, patrunjelul,apa si se pun la fiert.Adaugam si ceapa si fierbem cu vasul acoperit cca 25-30 de minute la foc mic pana se inmoaie ceapa,iar lichidul a inceput sa scada.Se opreste focul,se scoate patrunjelul,se strecoara daca este cazul si se adauga otetul aromat, sare,piper dupa gust,fasiile de praz si se mai fierbe cateva minute impreuna cu prazul.
Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa fiarta in vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii

Sos de rosii

Se spala bine rosiile si se taie in bucatele ,lasandu-se la scurs timp de 1 ora. Intre timp,se spala

4 voturi    3 comentarii
2h
Sosuri
Sos pentru pizza

Sos pentru pizza

Se caleste ceapa in putin ulei/ unt. Se adauga rosiile date pe razatoare, urmate de ardei. Lasati

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    O sa incerc si eu reteta ,cred ca e super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Multumesc Carmen pentru aprecierile tale...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc mult...Sigur o sa-ti placa Alice...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Cred ca este un deliciu.Nu stiu ce se intampla dar nu pot sa vad pozele.Poate saptamana viitoare,o sa le vad pe toate.Felicitari si se intelege ai votul meu.Toate retetele tale sunt de exceptie.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Mie imi place foarte mult ceapa,o maninc chiar cruda .......asa nu am incercat niciodata nici nu am mincat,cred ca este buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ...
  • 4 buc ceapa uscata rosie
  • 4 buc ceapa uscata alba
  • un fir de praz
  • 100 g unt
  • 2 lingurite de zahar sau o lingurita miere de albine
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml apa
  • o legatura patrunjel verde(am folosit patrunjel congelat)
  • 50 ml de otet aromat - Daca nu aveti preparat in casa se gaseste la supermarket
  • sare, dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
OUA CU SOS REMOULAD