autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ceapa umpluta cu sos olandez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 cepe mari, , 150 g carne de pui tocata, , ulei pentru prajit, , 75 g ciuperci, , 1 lingura ulei de masline, , 1 lingura pesmet, , 1 lingura parmezan (cascaval ras), , 1 ou, , sare, , piper, , 1 lingurita maghiran, , 1 lingurita cimbru, , 4 cepe verzi, , unt., Pentru sosul olandez: 3 galbenusuri, , 1 lingurita mustar (cu tarhon), , zeama de la 1/2 lamaie, , 1/16 l vin alb sec, , 200 g unt topit si limpezit, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala si se taie cubulete. Se calesc in uleiul incins, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga pesmetul, parmezanul, oul, ierburile spalate si tocate, sare si piper si se amesteca bine.
Se curata ceapa verde, se spala, se opareste cu apa clocotita, se tine putin sub jetul de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se-ncinge cuptorul la 180°.
Se taie cepele in doua si se scobeste miezul cu un cutit ascutit. Se umplu jumatatile de ceapa cu carnea pregatita anterior, se presara deasupra bucatele de unt, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau 20 de minute la cuptor. Pentru sosul olandez: se freaca bine galbenusurile, mustarul, sarea si piperul pe baia de apa si se adauga, pe rand, zeama de lamaie, vinul alb fiert si scazut, untul strecurat si se amesteca in continuare, avand grija ca apa din cratita (bain-marie) sa nu se infierbante prea tare.
Se incinge untul intr-o tigaie, se calesc putin cepele verzi, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna sosul olandez peste ceapa umpluta si se serveste cu ceapa verde calita si cu piure de cartofi (eventual). Pentru untul limpezit: se incinge untul incet, se lasa sa stea pana se depune pe fund zerul si se toarna usor in tigaie sau cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu sos olandez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume

Dovlecei cu legume

Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie

37 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de luna lui Cuptor

Ghiveci de luna lui Cuptor

Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca e o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Bun,bun,bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Suna tare bine reteta si am sa o testez,cred ca sunt un deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 cepe mari
  • 150 g carne de pui tocata
  • ulei pentru prajit
  • 75 g ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura parmezan (cascaval ras)
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 cepe verzi
  • unt.
  • Pentru sosul olandez: 3 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar (cu tarhon)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/16 l vin alb sec
  • 200 g unt topit si limpezit
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges