autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ceapa umpluta cu sos olandez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 cepe mari, , 150 g carne de pui tocata, , ulei pentru prajit, , 75 g ciuperci, , 1 lingura ulei de masline, , 1 lingura pesmet, , 1 lingura parmezan (cascaval ras), , 1 ou, , sare, , piper, , 1 lingurita maghiran, , 1 lingurita cimbru, , 4 cepe verzi, , unt., Pentru sosul olandez: 3 galbenusuri, , 1 lingurita mustar (cu tarhon), , zeama de la 1/2 lamaie, , 1/16 l vin alb sec, , 200 g unt topit si limpezit, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala si se taie cubulete. Se calesc in uleiul incins, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga pesmetul, parmezanul, oul, ierburile spalate si tocate, sare si piper si se amesteca bine.
Se curata ceapa verde, se spala, se opareste cu apa clocotita, se tine putin sub jetul de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se-ncinge cuptorul la 180°.
Se taie cepele in doua si se scobeste miezul cu un cutit ascutit. Se umplu jumatatile de ceapa cu carnea pregatita anterior, se presara deasupra bucatele de unt, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau 20 de minute la cuptor. Pentru sosul olandez: se freaca bine galbenusurile, mustarul, sarea si piperul pe baia de apa si se adauga, pe rand, zeama de lamaie, vinul alb fiert si scazut, untul strecurat si se amesteca in continuare, avand grija ca apa din cratita (bain-marie) sa nu se infierbante prea tare.
Se incinge untul intr-o tigaie, se calesc putin cepele verzi, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna sosul olandez peste ceapa umpluta si se serveste cu ceapa verde calita si cu piure de cartofi (eventual). Pentru untul limpezit: se incinge untul incet, se lasa sa stea pana se depune pe fund zerul si se toarna usor in tigaie sau cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu sos olandez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Pentru blat se framanta toate indredientele si se lasa sa creasca, iar pana atunci se tau toate indredientele

11 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu bostan de placinta

Pui cu bostan de placinta

Ideea unei astfel de rete mi-a venit atunci cand imi pierdusem orice idee pentru ziua respectiva,am

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca e o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Bun,bun,bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Suna tare bine reteta si am sa o testez,cred ca sunt un deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 cepe mari
  • 150 g carne de pui tocata
  • ulei pentru prajit
  • 75 g ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura parmezan (cascaval ras)
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 cepe verzi
  • unt.
  • Pentru sosul olandez: 3 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar (cu tarhon)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/16 l vin alb sec
  • 200 g unt topit si limpezit
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
MANCARE CU MAZARE