Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

Ingrediente

  • Am folosit 500 g ceatal proaspat
  • Sosul : un galbenus fiert tare,un galbenus crud,cca 50 ml ulei,1-2 linguri mustar,2-3 linguri tarhon,zeama de lamaie sau otet de mere dupa gust,2 linguri de vin.
  • Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate..

Mod de preparare

Ceatalul este un peste marin,micut,dar mai mare in schimb decat hamsia,are un gust deosebit si este foarte cautat de toti turistii care vin sa-si petreaca vara pe litoral...

Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare, dupa care se “tavalesc” prin faina , se aseaza intr-o tava unsa foarte bine cu ulei de masline si se introduce tava la cuptor.

Cand pestisorii au inceput sa se intareasca se toarna putin vin ,se presara piper,oregano si se lasa sa se rumeneasca bine.Cand s-a rumenit suficient se opreste focul si se tine tava acoperita cateva minute pentru a se desprinde usor ...

A doua varianta : Asezati intr-o tava hartie de copt unsa bine cu ulei , asezati pestisorii care au fost “tavaliti” in prelabil prin faina si introduceti tava la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti…

Galbenusul fiert se zdrobeste bine cu furculita , se amesteca cu mustarul,galbenusul crud,uleiul turnat treptat,otetul sau zeama de lamaie, vinul,sare ,piper dupa gust si tarhonul rupt bucatele... Tarhonul nu se taie niciodata cu cutitul deoarece ii dispare aroma si prospetimea…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise