autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Am folosit 500 g ceatal proaspat, Sosul : un galbenus fiert tare,un galbenus crud,cca 50 ml ulei,1-2 linguri mustar,2-3 linguri tarhon,zeama de lamaie sau otet de mere dupa gust,2 linguri de vin., , Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate..

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Ceatalul este un peste marin,micut,dar mai mare in schimb decat hamsia,are un gust deosebit si este foarte cautat de toti turistii care vin sa-si petreaca vara pe litoral...
Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare, dupa care se “tavalesc” prin faina , se aseaza intr-o tava unsa foarte bine cu ulei de masline si se introduce tava la cuptor.

Cand pestisorii au inceput sa se intareasca se toarna putin vin ,se presara piper,oregano si se lasa sa se rumeneasca bine.Cand s-a rumenit suficient se opreste focul si se tine tava acoperita cateva minute pentru a se desprinde usor ...

A doua varianta : Asezati intr-o tava hartie de copt unsa bine cu ulei , asezati pestisorii care au fost “tavaliti” in prelabil prin faina si introduceti tava la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti…

Galbenusul fiert se zdrobeste bine cu furculita , se amesteca cu mustarul,galbenusul crud,uleiul turnat treptat,otetul sau zeama de lamaie, vinul,sare ,piper dupa gust si tarhonul rupt bucatele... Tarhonul nu se taie niciodata cu cutitul deoarece ii dispare aroma si prospetimea…
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
DORADA LA GRATAR CU LEGUME

DORADA LA GRATAR CU LEGUME

Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav pe varza la cuptor

Pastrav pe varza la cuptor

In vasul cu unt incins calim ceapa, ardeiul tocat marunt, adaugam rosiile apoi cele doua verze tocate

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    In mod sigur ai mancat Mirey...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    La cat peste mananc atunci cand vin pe litoral...oi fi mancat si de acesta...cine mai stie?!...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Foarte buni cred ca sunt, nu am mancat niciodata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Delicios si elegant prezentat!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Felicitari!!!! trebuie sa fie f bun.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Tare bine arata!cu sosul e delicios!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Bun pestele acesta! Dar eu nu am vazut inca in pescariile din Constanta... Interesanta reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Merci mult...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Interesant sosul, prezentarea e super, preparatul asemenea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      La noi in Constanta se gaseste la toate pescariile...Cand incepe sezonul estival se gaseste mai greu pentru ca pescarii il dau en gros direct la restaurante,dar noi avem cativa pescari si astfel ne aprovizionam direct de la sursa... Anul trecut mi-a spus o amica ca a gasit congelat la Brasov intr-un supermarkat...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte bine arata.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ce bine arata ! De unde cumperi pestele acesta ? Ma tenteaza grozav !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Am folosit 500 g ceatal proaspat
  • Sosul : un galbenus fiert tare,un galbenus crud,cca 50 ml ulei,1-2 linguri mustar,2-3 linguri tarhon,zeama de lamaie sau otet de mere dupa gust,2 linguri de vin.
  • Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate..

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

In mod sigur ai mancat Mirey...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Reteta de primavara cu peste picant