autor:

Georgeta Nedelcu

» » Dulciuri diverse

Ceau-Ceau.

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2008

Ingrediente
200gr. unt, 200gr. zahar, 200gr. nuci pisate (farimate cu facaletul, nu date prin masina de tocat), 200gr. faina, 6oua, rom, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, se adauga nucile cu faina, cacao si cele 6 albusuri batute spuma, romul si vanilia. Se tapeteaza forma cu pesmet si se toarna compozitia. Se coace la foc incet. Cind s-a copt putin, se scoate din cuptor si se pune deasupra cele 6 galbenusuri frecate cu 200gr. zahar pudra, apoi se pune din nou la cuptor si cind s-a intarit crema de deasupra, se scoate din cuptor si se taie cu cutitul patratele sau cubulete. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceau-Ceau." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe (pere)

Mini tarte cu fructe (pere)

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati

7 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Georgeta Nedelcu

    Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine):

    Dacă aţi şti cât este de bună şi ce repede se face, nu aţi mai sta pe gânduri şi v-aţi apuca să o faceţi. De ce nu am facut poze? Pe timpul acela nu aveam cu ce să fac fotografii. Fiul meu avea un aparat de facut poze, dar nu era în localitate, aşa că am postat prăjitura fără fotografii. De ce ,,Ceau-Ceau”? Am o prietenă în Italia şi, în ziua când m-am apucat să fac această prăjitură, m-am pomenit cu ea la ueşă. Venise în România. Avea aici o soră. Până să se coacă prăjitura, noi am stat de vorbă.Când era aproape gata, a primit un telefon de la sora ei şi a trebuit să plece acasă la ea. Am rugat-o să mai stea 5 minute, dar mi-a promis că se va întoarce a doua zi. În momentul când am scos prăjitura din cuptor, ea mi-a zis din pragul uşii ,,Ceau-Ceau!” Atunci am hotărât să-i pun numele ,,Ceau-Ceau”. A doua zi am întâmpinat-o cu o altă prăjitură ,,Haioş”. Când i-am întins farfuria, m-a mustrat din priviri, iar eu i-am spus ,,Ţi-am oprit şi ţie din prăjitura de ieri, dar o vei servi acasă. Azi ţi-am pregătit altceva, la fel de bun. M-a sărutat pe obraz şi mi-a zis, uiztându-se la pachet ,,Aici am ,,Ceau-Ceau?”. ,,Da” i-am spus, zâmbind. De atunci, de câte ori fac această prăjitură, nu pot să nu mă gândesc la prietena mea din Italia. Vă doresc spor la treaba şi să auzim de bine! Georgeta.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Oare de ce nu i-ai facut si o poza ??? Reteta suna tare...apetisant!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

    Pare interesanta, dar de ce ceao-ceau?

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

    Super interesanta reteta.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Dupa cum spui cred ca arata bine Ceau-Ceau. O sa incerc prepararea ei. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Super delicioasa si spornica.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200gr. unt
  • 200gr. zahar
  • 200gr. nuci pisate (farimate cu facaletul
  • nu date prin masina de tocat)
  • 200gr. faina
  • 6oua
  • rom
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Oare de ce nu i-ai facut si o poza ??? Reteta suna tare...apetisant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec "Zebra" cu faina de porumb