autor:

PrincessMyss

» » Mancaruri cu peste

Cega cu Tarhon

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
2 cegi de marime potrivita,, 50 g unt, zeama de la o lamaie,, sare, pentru sos:, 30 g unt,, 1 lingura de faina,, 200 ml supa de oase,, sare, otet,, 1 legatura de tarhon,, 1 praf de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Tarhonul tocat se lasa o zi in putin otet.

Se topeste untul, se adauga faina, se stinge cu supa de oase si se condimenteaza cu tarhonul acrit, zahar si sare.

Cega curatata se asaza intr-un vas termorezistent in pozitie de inot, se sareaza, se presara cu bucatele de unt, se stropeste cu zeama de lamaie si se da la cuptor.

Cand este gata, se acopera cu sosul si impreuna cu acesta se mai da o data la cuptor ca sa se incalzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cega cu Tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau impachetat pe gratar

Salau impachetat pe gratar

Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este

15 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini

Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini

1. Se incinge gratarul sau rotisorul, la foc potrivit spre puternic. 2. Se sareaza si se pipereaza

5 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    imi place aceasta reteta, eu ador pestele si am inteles ca cega e un peste extraordinar de bun dar greu de gasit din pacate.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cegi de marime potrivita,
  • 50 g unt
  • zeama de la o lamaie,
  • sare
  • pentru sos:
  • 30 g unt,
  • 1 lingura de faina,
  • 200 ml supa de oase,
  • sare
  • otet,
  • 1 legatura de tarhon,
  • 1 praf de zahar.

Raporteaza reteta

Epure Mariana

Epure Mariana (Chef de cuisine)

imi place aceasta reteta, eu ador pestele si am inteles ca cega e un peste extraordinar de bun dar greu de gasit din pacate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Pastrav prajit