Cega cu Tarhon

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cegi de marime potrivita,
  • 50 g unt, zeama de la o lamaie,
  • sare;
  • pentru sos:
  • 30 g unt,
  • 1 lingura de faina,
  • 200 ml supa de oase,
  • sare, otet,
  • 1 legatura de tarhon,
  • 1 praf de zahar.

Mod de preparare

Tarhonul tocat se lasa o zi in putin otet.

Se topeste untul, se adauga faina, se stinge cu supa de oase si se condimenteaza cu tarhonul acrit, zahar si sare.

Cega curatata se asaza intr-un vas termorezistent in pozitie de inot, se sareaza, se presara cu bucatele de unt, se stropeste cu zeama de lamaie si se da la cuptor.

Cand este gata, se acopera cu sosul si impreuna cu acesta se mai da o data la cuptor ca sa se incalzeasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise