autor:

PrincessMyss

» » Mancaruri cu peste

Cega cu Tarhon

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
2 cegi de marime potrivita,, 50 g unt, zeama de la o lamaie,, sare, pentru sos:, 30 g unt,, 1 lingura de faina,, 200 ml supa de oase,, sare, otet,, 1 legatura de tarhon,, 1 praf de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Tarhonul tocat se lasa o zi in putin otet.

Se topeste untul, se adauga faina, se stinge cu supa de oase si se condimenteaza cu tarhonul acrit, zahar si sare.

Cega curatata se asaza intr-un vas termorezistent in pozitie de inot, se sareaza, se presara cu bucatele de unt, se stropeste cu zeama de lamaie si se da la cuptor.

Cand este gata, se acopera cu sosul si impreuna cu acesta se mai da o data la cuptor ca sa se incalzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cega cu Tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

De multe ori cind luam masa cu sotul in restaurante imi comandam peste la gratar, o minune de bucate!

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu cartofi noi

Pastrav somonat cu cartofi noi

Se spala bine pestele,se elimina capul si intestinele.Se lasa la uscat si se taie in bucati dupa

7 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    imi place aceasta reteta, eu ador pestele si am inteles ca cega e un peste extraordinar de bun dar greu de gasit din pacate.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cegi de marime potrivita,
  • 50 g unt
  • zeama de la o lamaie,
  • sare
  • pentru sos:
  • 30 g unt,
  • 1 lingura de faina,
  • 200 ml supa de oase,
  • sare
  • otet,
  • 1 legatura de tarhon,
  • 1 praf de zahar.

Raporteaza reteta

Epure Mariana

Epure Mariana (Chef de cuisine)

imi place aceasta reteta, eu ador pestele si am inteles ca cega e un peste extraordinar de bun dar greu de gasit din pacate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu mamaliguta