Celebra friptura de porc italiana

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 kg pulpa de porc cu os
  • 4 linguri seminte de fenicul
  • 3 ardei iuti mici, uscati , faramitati
  • 3 linguri sare gema, zdrobita
  • 4-5 foi de dafin, rupre bucatele
  • o lamaie , rasa de coaja si taiata in doua
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper proaspat macinat
  • 2 tulpini de teleina , spalata si tocata mai mare
  • 2 morcovi spalati si tocati mai mare
  • o ceapa curatata si tocata mai mare
  • frunze de 12 fire de rozmarin proaspat
  • 2 pahare de vin alb
  • 600 ml supa de pui sau de legume

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la temperatura cea mai mare, Puneti pulpa de porc dezosata si

crestata pe o planseta de taiat, cu pielea în jos. Folosind un mojar, O râsnita de cafea

sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul împreuna cu ardeii

iuti si sarea gema, pâna obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte

bucatele si zdrobiti-le si pe acestea. Adaugati coaja de lamâie. Presarati acest amestec

peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet.

Rulati carnea cu grasimea de pe burta în exterior si legati-o bine, cu 5-6 bucati de

sfoara, ca sa nu se desfaca. Asezati oasele pe fundul unei tavi pentru cuptor, în care

încape fix bucata de carne, si puneti pulpa deasupra. Stropi ti-o cu putin ulei de

masline si condimentati-o cu sare, frecând-o, ca sa intre în crestaturi. Introduceti

tava în cuptorul încins, închideti usa si micsorati imediat temperatura la 180grade C.

Astfel, carnea va începe sa se friga repede si pieica se va umfla, apoi friptura se va

coace uniform, fara sa se usuce. Dureaza cam 2 1/2 ore - puteti s-o lasati si mai

mult, daca doriti. Carnea va fi putin mai uscata, dar foarte gustoasa.

Dupa o ora, adaugati în tava legumcle tocate mai mare - telina, morcovii si ceapa

- împreuna cu capatîna de usturoi zdrobita, firele de rozmarin întregi si vinul.

Scuturati tava pentru ca o parte din grasime sa ajunga pe legume. Când friptura e

gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa stea 30 de minute. Adaugati la sosul din

tava putina supa de pui sau de legume, apoi amestecati, având grija sa nu lasati

bucatelele delicioase de pe fundul tavii; nu e neaparat nevoie sa folositi toata supa.

Italienii prefera un sos mai usor, mai natural- aceasta e consistenta pe care cautati

s-o obtineti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise