autor:

nicerose

» » Aperitive

Chapli Peshawari Kebab

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
1/2 kg carne tocata fin, 2 cepe medii tocate fin, 1 lingurita pasta de ghimbir, 1 lingurita pasta de usturoi, 2 rosii medii tocate,fara seminte, 2-3 ardei iuti verzi, 2 lingurite boia iute, 2 linguri coriandru proaspat, 1 lingura pudra de chimen, 1 lingurita sare, 1 lingura boabe uscate de rodie pisate(daca nu aveti ,nu-i nimic), 1/2 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente), 3 linguri faina de porumb, 1 ou batut, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se odihneasca.Se adauga oul.
Se formeaza Chapli Kebab(se formeaza bilute din carne care se aplatizeaza intre palme) si se prajesc in cate putin ulei pana se rumenesc.

Eu imi ung palmele cu ulei ca sa nu se lipeasca carnea .

Pasta de ghimbir si usturoi: se taie 2 cm de radacina proaspata de ghimbir si se da pe razatoare;3 catei de usturoi,mai mari se curata si se dau pe razatoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapli Peshawari Kebab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Cred ca este tare gustos!

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Gustoase! trimite-mi si mie o portie!!

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    sincera sa fiu nu stiu ce sa zic...poate ca ar merge...n-am incercat niciodata...dar daca nu ai boabele de rodie poti sa faci si fara...:)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      O bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Cred ca este tare buna.Se poate inlocuii boabele de rodie cu sos de rodie?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata fin
  • 2 cepe medii tocate fin
  • 1 lingurita pasta de ghimbir
  • 1 lingurita pasta de usturoi
  • 2 rosii medii tocate,fara seminte
  • 2-3 ardei iuti verzi
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 linguri coriandru proaspat
  • 1 lingura pudra de chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura boabe uscate de rodie pisate(daca nu aveti ,nu-i nimic)
  • 1/2 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente)
  • 3 linguri faina de porumb
  • 1 ou batut
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Cartofii fierti si curatati de coaja se paseaza cu furculita bine de tot apoi se amesteca cu celelalte

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este tare gustos!

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc