autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Chebe (Kibbeh)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 cesti de griu spart (nu germeni de griu se gaseste la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu numele de burgul-acelasi ingredient care se foloseste si la tabule), 800-900 grame de carne de oaie (miel) tocate, o ceapa, 2 lingurite de sare, o lingurita de piper, o lingurita de "toate condimentele" (All Spice).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa. Se lasa la rece, impreuna cu carnea cel putin o ora. Se da carnea prin tocator de doua ori pina ajunge foarte fina. Se da si ceapa prin tocator si se amesteca cu carnea, cu griul spart, sarea, piperul, si "toate condimentele". Se fac niste mingiunte care se preseaza pina ajung ca niste discuri. Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc.
Se servesc calde sau reci, sau chiar crude (fara sa fi prajite, direct din frigider cu numele de chebbe naie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chebe (Kibbeh)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Punem carnea tocata (eu am avut de porc

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti de griu spart (nu germeni de griu se gaseste la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu numele de burgul-acelasi ingredient care se foloseste si la tabule)
  • 800-900 grame de carne de oaie (miel) tocate
  • o ceapa
  • 2 lingurite de sare
  • o lingurita de piper
  • o lingurita de "toate condimentele" (All Spice).

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pilaf cu pipote si inimi