autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Chebe (Kibbeh)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 cesti de griu spart (nu germeni de griu se gaseste la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu numele de burgul-acelasi ingredient care se foloseste si la tabule), 800-900 grame de carne de oaie (miel) tocate, o ceapa, 2 lingurite de sare, o lingurita de piper, o lingurita de "toate condimentele" (All Spice).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa. Se lasa la rece, impreuna cu carnea cel putin o ora. Se da carnea prin tocator de doua ori pina ajunge foarte fina. Se da si ceapa prin tocator si se amesteca cu carnea, cu griul spart, sarea, piperul, si "toate condimentele". Se fac niste mingiunte care se preseaza pina ajung ca niste discuri. Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc.
Se servesc calde sau reci, sau chiar crude (fara sa fi prajite, direct din frigider cu numele de chebbe naie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chebe (Kibbeh)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi

Se taie marunt toate legumele si carnatul. Se calesc toate ingredientele inafara de cartofi. Dupa

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti de griu spart (nu germeni de griu se gaseste la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu numele de burgul-acelasi ingredient care se foloseste si la tabule)
  • 800-900 grame de carne de oaie (miel) tocate
  • o ceapa
  • 2 lingurite de sare
  • o lingurita de piper
  • o lingurita de "toate condimentele" (All Spice).

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmale in frunze de varza