Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 1 kg:, * 350 g faina,, * 6 oua,, * 250 g margarina, * 250 g zahar farin,, * 100 g stafide,, * 100 g zahar,, * zahar vanilat,, * 10 g coaja de lămîie,, * 2 g bicarbonat,, * 2 ml oţet,, * 3 g sare.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Margarina se bate cu 100 g zahar farin pina se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga cca 75 g zahar, continuindu-se baterea pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat rahatul, stafidele si faina, amestecind pina la o perfecta omogenizare. Compozitia obtinuta se toarna in forme de chec unse cu margarina (ulei), tapetate cu hirtie albasau cu faina, care se introduc in cuptor si se coc la o temperatura moderata. Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hirtia si se pudreaza cu zahar farin.