autor:

Adina

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
10 oua, 10 lg faina, 1 praf de copt, 10 lg ulei, 10 lg zahar, cacao, 5-6 pliculete zahar vanilat, esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

1. Se separa albusul de galbenus
2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat
3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o lingura apa clocotita
4. Adaugam galbenusurile peste albusul batut spuma, amestecand de jos in sus, dupa care punem si faina \"in ploaie\" si iar amestecam, intre timp stingem praful de copt in putina zeama de lamaie si-l adauga in compozitie.
5. Punem treptat si uleiul
6. Adaugam si esentele de rom sau vanilie
7. Cand compozitia este gata, pregatim tavile pt. copt, le ungem cu ulei si le tapetam cu putina faina
8. Cacao o amestec cu putin zahar vanilat si cateva picaturi de esenta de rom, se ia din compozitie cca 250-300 ml din compozitie si se amesteca cu cacao
9. Impartim compozitia pentru 2 tavi si o turnam in ele, deasupra cu o lingura turnam din compozitia pregatita cu cacao, (trasam linii \"ciocolatii\" pe toata suprafata compoztitiei simple de chec)
10. Se da la cuptor pentru cca 45\'
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de cartofi cu sunca

Chec de cartofi cu sunca

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cele doua tipuri de ceapa. Se

9 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Chec aperitiv 1

Chec aperitiv 1

Se caleste ceapa se adauga ciupercile,sare piper si se lasa pe foc pana scade apa din ciuperci. Batem

11 voturi    3 comentarii
55 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Michelina

    Michelina (Maestru bucatar) , 06 iulie 2015

    10 linguri

  • Fara foto

    aurelia , 06 iulie 2015

    10 kg de faina?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Delicios si apetisant!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte frumos, delicios!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Bun si aspectuos!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      forte frumos arata bine cred ca ii si bun mie imi place checul

    • Fara foto

      Adina , 26 aprilie 2010

      Si checul tau arata bine Ana Catalina. Multumesc pt aprecieri!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Super buna aceasta reteta.Eu uleiul il incorporez in galbenusuri.In rest...la fel.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ti-a iesit foarte frumos checul,si noua ne place foarte mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • cacao
  • 5-6 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la fiert carnea de pui, se lasa foc potrivit, cand incepe sa fiarba carnea, deasupra se

9 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Michelina (Maestru bucatar)

10 linguri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Rulada cu nuca de cocos