autor:

Adina

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
10 oua, 10 lg faina, 1 praf de copt, 10 lg ulei, 10 lg zahar, cacao, 5-6 pliculete zahar vanilat, esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

1. Se separa albusul de galbenus
2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat
3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o lingura apa clocotita
4. Adaugam galbenusurile peste albusul batut spuma, amestecand de jos in sus, dupa care punem si faina \"in ploaie\" si iar amestecam, intre timp stingem praful de copt in putina zeama de lamaie si-l adauga in compozitie.
5. Punem treptat si uleiul
6. Adaugam si esentele de rom sau vanilie
7. Cand compozitia este gata, pregatim tavile pt. copt, le ungem cu ulei si le tapetam cu putina faina
8. Cacao o amestec cu putin zahar vanilat si cateva picaturi de esenta de rom, se ia din compozitie cca 250-300 ml din compozitie si se amesteca cu cacao
9. Impartim compozitia pentru 2 tavi si o turnam in ele, deasupra cu o lingura turnam din compozitia pregatita cu cacao, (trasam linii \"ciocolatii\" pe toata suprafata compoztitiei simple de chec)
10. Se da la cuptor pentru cca 45\'
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din varza dulce cu mozzarella

Chec din varza dulce cu mozzarella

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim

18 voturi    12 comentarii
2h
Aperitive
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Michelina

    Michelina (Maestru bucatar) , 06 iulie 2015

    10 linguri

  • Fara foto

    aurelia , 06 iulie 2015

    10 kg de faina?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Delicios si apetisant!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte frumos, delicios!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Bun si aspectuos!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      forte frumos arata bine cred ca ii si bun mie imi place checul

    • Fara foto

      Adina , 26 aprilie 2010

      Si checul tau arata bine Ana Catalina. Multumesc pt aprecieri!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Super buna aceasta reteta.Eu uleiul il incorporez in galbenusuri.In rest...la fel.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ti-a iesit foarte frumos checul,si noua ne place foarte mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • cacao
  • 5-6 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la fiert carnea de pui, se lasa foc potrivit, cand incepe sa fiarba carnea, deasupra se

8 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Michelina (Maestru bucatar)

10 linguri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pere in Aluat de Foietaj