Ingrediente
10 oua, 10 lg faina, 1 praf de copt, 10 lg ulei, 10 lg zahar, cacao, 5-6 pliculete zahar vanilat, esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat
3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o lingura apa clocotita
4. Adaugam galbenusurile peste albusul batut spuma, amestecand de jos in sus, dupa care punem si faina \"in ploaie\" si iar amestecam, intre timp stingem praful de copt in putina zeama de lamaie si-l adauga in compozitie.
5. Punem treptat si uleiul
6. Adaugam si esentele de rom sau vanilie
7. Cand compozitia este gata, pregatim tavile pt. copt, le ungem cu ulei si le tapetam cu putina faina
8. Cacao o amestec cu putin zahar vanilat si cateva picaturi de esenta de rom, se ia din compozitie cca 250-300 ml din compozitie si se amesteca cu cacao
9. Impartim compozitia pentru 2 tavi si o turnam in ele, deasupra cu o lingura turnam din compozitia pregatita cu cacao, (trasam linii \"ciocolatii\" pe toata suprafata compoztitiei simple de chec)
10. Se da la cuptor pentru cca 45\'
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Delicios si apetisant!*****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Foarte frumos, delicios!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Bun si aspectuos!
vio (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
forte frumos arata bine cred ca ii si bun mie imi place checul
Adina , 26 aprilie 2010
Si checul tau arata bine Ana Catalina. Multumesc pt aprecieri!
mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Super buna aceasta reteta.Eu uleiul il incorporez in galbenusuri.In rest...la fel.
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Ti-a iesit foarte frumos checul,si noua ne place foarte mult!