autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: nicoleta ghorghe (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta ghorghe (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2012

Ingrediente
10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 100 ml ulei esenta de care va place (eu va propun de rom)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul. Se pun 5 linguri de faina amestecand bine, apoi uleiul si restul de faina. Se imparte compozitia obtinuta in doua: una se pune in forma de chec asa alba si cea de a doua se amesteca cu 2 linguri de cacao se dau la foc si se coc. Faceti proba cu scobitoarea. Dupa coacere, se lasa la racit si apoi se taie in feliute groase de un deget. Se umple cu finetii punindu-se o felie alba si una neagra. Ies 2 checuri. Deasupra se poate pune ciocolata menaj sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele. Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie

89 voturi    33 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se bate

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 100 ml ulei esenta de care va place (eu va propun de rom)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fondante de curmale cu cocos