autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: nicoleta ghorghe (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta ghorghe (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2012

Ingrediente
10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 100 ml ulei esenta de care va place (eu va propun de rom)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul. Se pun 5 linguri de faina amestecand bine, apoi uleiul si restul de faina. Se imparte compozitia obtinuta in doua: una se pune in forma de chec asa alba si cea de a doua se amesteca cu 2 linguri de cacao se dau la foc si se coc. Faceti proba cu scobitoarea. Dupa coacere, se lasa la racit si apoi se taie in feliute groase de un deget. Se umple cu finetii punindu-se o felie alba si una neagra. Ies 2 checuri. Deasupra se poate pune ciocolata menaj sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec pufos cu glazura de vanilie

Chec pufos cu glazura de vanilie

Cel mai important lucru (cel putin pt mine) este ca toate ingrendientele sa le masurati cu aceiasi

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 100 ml ulei esenta de care va place (eu va propun de rom)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca