autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: nicoleta ghorghe (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta ghorghe (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2012

Ingrediente
10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 100 ml ulei esenta de care va place (eu va propun de rom)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul. Se pun 5 linguri de faina amestecand bine, apoi uleiul si restul de faina. Se imparte compozitia obtinuta in doua: una se pune in forma de chec asa alba si cea de a doua se amesteca cu 2 linguri de cacao se dau la foc si se coc. Faceti proba cu scobitoarea. Dupa coacere, se lasa la racit si apoi se taie in feliute groase de un deget. Se umple cu finetii punindu-se o felie alba si una neagra. Ies 2 checuri. Deasupra se poate pune ciocolata menaj sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de ciuperci

Chec de ciuperci

Ceapa si ciupercile taiate se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc pana se evapora toata

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Chec cu banane de post

Chec cu banane de post

Bananele curatate de coaja le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita, apoi le mixam bine

22 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 100 ml ulei esenta de care va place (eu va propun de rom)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine