autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec aperitiv

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea, , 200 g bacon, , 4 oua, , 220 g faina, , 1 plic praf de copt, , 100 ml vin alb, , 100 ml ulei de masline, , 50 g alune sarate, , 1 lingurita ulei de floarea-soarelui, , 2 lingurite cimbru, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu un strat subtire de ulei o forma de chec si puneti-o in frigider.
Taiati cascavalul cubulete si baconul fasii si prajiti baconul intr-o tigaie (de teflon) fara grasime, pana ce se rumeneste frumos.
Puneti intr-un castron faina, praful de copt si piperul. Spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand, putin cate putin, vinul alb si uleiul de masline.
Cand aluatul este neted, adaugati cascavalul, fasiile de bacon, cimbrul faramitat si alunele zdrobite.
Dati checul 45 de minute la cuptor si cand s-a copt - verificati cu lama de cutit -, lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat cubulete, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec Aperitiv

Chec Aperitiv

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu

10 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Bateti bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea
  • 200 g bacon
  • 4 oua
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 g alune sarate
  • 1 lingurita ulei de floarea-soarelui
  • 2 lingurite cimbru
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Basket muffins cu zmeura si ananas