autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec aperitiv

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea, , 200 g bacon, , 4 oua, , 220 g faina, , 1 plic praf de copt, , 100 ml vin alb, , 100 ml ulei de masline, , 50 g alune sarate, , 1 lingurita ulei de floarea-soarelui, , 2 lingurite cimbru, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu un strat subtire de ulei o forma de chec si puneti-o in frigider.
Taiati cascavalul cubulete si baconul fasii si prajiti baconul intr-o tigaie (de teflon) fara grasime, pana ce se rumeneste frumos.
Puneti intr-un castron faina, praful de copt si piperul. Spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand, putin cate putin, vinul alb si uleiul de masline.
Cand aluatul este neted, adaugati cascavalul, fasiile de bacon, cimbrul faramitat si alunele zdrobite.
Dati checul 45 de minute la cuptor si cand s-a copt - verificati cu lama de cutit -, lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat cubulete, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Ingredientele pt blat se amesteca precum cea de chec, apoi se taie legumele, sunca, branza se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Se bat ouale bine,se adauga putina sare si putin piper,punem uleiul,praful de copt si faina,se amesteca

4 voturi    1 comentariu
60h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea
  • 200 g bacon
  • 4 oua
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 g alune sarate
  • 1 lingurita ulei de floarea-soarelui
  • 2 lingurite cimbru
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri Hello Kitty