autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec aperitiv

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea, , 200 g bacon, , 4 oua, , 220 g faina, , 1 plic praf de copt, , 100 ml vin alb, , 100 ml ulei de masline, , 50 g alune sarate, , 1 lingurita ulei de floarea-soarelui, , 2 lingurite cimbru, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu un strat subtire de ulei o forma de chec si puneti-o in frigider.
Taiati cascavalul cubulete si baconul fasii si prajiti baconul intr-o tigaie (de teflon) fara grasime, pana ce se rumeneste frumos.
Puneti intr-un castron faina, praful de copt si piperul. Spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand, putin cate putin, vinul alb si uleiul de masline.
Cand aluatul este neted, adaugati cascavalul, fasiile de bacon, cimbrul faramitat si alunele zdrobite.
Dati checul 45 de minute la cuptor si cand s-a copt - verificati cu lama de cutit -, lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat cubulete, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CHEC APERITIV

CHEC APERITIV

Intr-un vas se pun 5 oua,5 linguri de smantana si 5 linguri de faina.Toate acestea se amesteca bine

7 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Pentru inceput, vom taia cubulete salamul, muschiul, sunca, ardeiul rosu, vom felia maslinele si

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea
  • 200 g bacon
  • 4 oua
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 g alune sarate
  • 1 lingurita ulei de floarea-soarelui
  • 2 lingurite cimbru
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gem de capsune