autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CHEC BATRANESC

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
3 pahare faina, 2 pahare zahar, 1 pahar de lapte, 1 pahar de ulei, 4 oua, 2 pahare nuci macinate, bicarbonat, 2 plicuri zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul si laptele. Se incorporeaza intai miezul de nuca si dupa faina. La final se adauga bicarbonatul stins in otet si zaharul vanilat.

Cantitatea de aluat este pentru doua tavi de chec. Tava se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Se lasa in cuptor la foc mediu, aproximativ 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC BATRANESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si lamaie

Prajitura cu mascarpone si lamaie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma

1 vot    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

1.albusurile se bat spuma 2.galbenusurile cu zaharul si laptele se pun la foc mic si se amesteca

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Chiar nu am mai mancat de mult un astfel de chec, cum il faceau bunicile noastre.O sa salvez si eu reteta.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Cred ca o sa probez reteta!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Am salvat reteta.Este buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pahar de ulei
  • 4 oua
  • 2 pahare nuci macinate
  • bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Chiar nu am mai mancat de mult un astfel de chec, cum il faceau bunicile noastre.O sa salvez si eu reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Mini eclere