Ingrediente
- 3 ouă, - 300 gr de zahăr, - 300 gr de făină, - 200 ml de lapte, - 100 ml de ulei, - un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins), - cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale, - stafide
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
- se bat albuşurile spumă .
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar apoi se adaugă făina.
- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă peste gălbenuşuri. Rând pe rând, se adaugă laptele , uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente.
- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită.
- jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao, peste care adăugăm stafide.
- se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao , iar apoi mai presărăm câteva stafide.
- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
- se scoate din cuptor bine crescut şi se serveşte cu mare pofta.