autor:

Blogul lui Haplea

» » Dulciuri diverse

Chec bine crescut

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 3 ouă, - 300 gr de zahăr, - 300 gr de făină, - 200 ml de lapte, - 100 ml de ulei, - un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins), - cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale, - stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

- se separă albuşurile de gălbenuşuri.
- se bat albuşurile spumă .
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar apoi se adaugă făina.
- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă peste gălbenuşuri. Rând pe rând, se adaugă laptele , uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente.
- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită.
- jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao, peste care adăugăm stafide.
- se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao , iar apoi mai presărăm câteva stafide.
- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
- se scoate din cuptor bine crescut şi se serveşte cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bine crescut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane cu cereale

Bomboane cu cereale

E o rețetă foarte ușoară, mai ales că nu necesită coapte bomboanele. Încălzești laptele

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluatul fraged Untul se freaca pina devine cremos,zaharul+apa+oul+zeama de lamaie si coaja rasa

10 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Uite cum ni-a iesit mie,foarte bun si foarte repede de pregatit.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Ce bine arata..........salvat*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 300 gr de zahăr
  • - 300 gr de făină
  • - 200 ml de lapte
  • - 100 ml de ulei
  • - un praf de copt
  • zeamă de lămâie (pentru stins)
  • - cacao
  • zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie/rom
  • coajă de portocale
  • - stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
mia

mia (Chef de cuisine)

Ce bine arata..........salvat*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovleac