autor:

Blogul lui Haplea

» » Dulciuri diverse

Chec bine crescut

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 3 ouă, - 300 gr de zahăr, - 300 gr de făină, - 200 ml de lapte, - 100 ml de ulei, - un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins), - cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale, - stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

- se separă albuşurile de gălbenuşuri.
- se bat albuşurile spumă .
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar apoi se adaugă făina.
- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă peste gălbenuşuri. Rând pe rând, se adaugă laptele , uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente.
- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită.
- jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao, peste care adăugăm stafide.
- se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao , iar apoi mai presărăm câteva stafide.
- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
- se scoate din cuptor bine crescut şi se serveşte cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bine crescut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Uite cum ni-a iesit mie,foarte bun si foarte repede de pregatit.

  • 1 comentariu

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Ce bine arata..........salvat*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 300 gr de zahăr
  • - 300 gr de făină
  • - 200 ml de lapte
  • - 100 ml de ulei
  • - un praf de copt
  • zeamă de lămâie (pentru stins)
  • - cacao
  • zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie/rom
  • coajă de portocale
  • - stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
mia

mia (Chef de cuisine)

Ce bine arata..........salvat*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Soricei din flori de salcam