autor:

Blogul lui Haplea

» » Dulciuri diverse

Chec bine crescut

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 3 ouă, - 300 gr de zahăr, - 300 gr de făină, - 200 ml de lapte, - 100 ml de ulei, - un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins), - cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale, - stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

- se separă albuşurile de gălbenuşuri.
- se bat albuşurile spumă .
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar apoi se adaugă făina.
- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă peste gălbenuşuri. Rând pe rând, se adaugă laptele , uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente.
- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită.
- jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao, peste care adăugăm stafide.
- se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao , iar apoi mai presărăm câteva stafide.
- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
- se scoate din cuptor bine crescut şi se serveşte cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bine crescut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini prajiturele de ciocolata

Mini prajiturele de ciocolata

Ciocolate se topeste impreuna cu untul pe baie de abur; Separat, intr-un bol se amesteca ouale intregi,

12 voturi    10 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
rondele cu nuci

rondele cu nuci

se freaca spuma untul cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand,mirodeniile,faina si la urma nucile;se

7 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Uite cum ni-a iesit mie,foarte bun si foarte repede de pregatit.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Ce bine arata..........salvat*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 300 gr de zahăr
  • - 300 gr de făină
  • - 200 ml de lapte
  • - 100 ml de ulei
  • - un praf de copt
  • zeamă de lămâie (pentru stins)
  • - cacao
  • zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie/rom
  • coajă de portocale
  • - stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
mia

mia (Chef de cuisine)

Ce bine arata..........salvat*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu iaurt