autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec caramelizat

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
3pahare de piine alba fara coaja taiata cubulete., 1pahar lapte, 5 oua, 6linguri zahar +200gr ptr caramel, coaja de lamaie rasa, 50 gr de nuci taiati bucatele, 50 gr de stafide sau gutui confiate., 50 gr de migdale sau fistucuri cojite si taiate bucatele, 1 paharel de koniak, putin unt moale ptr uns tava, 1 tava de chec lunguiata, 1pahar apa ptr caramel

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune piinea veche taiata cuburi si se toarna laptele si se lasa sa absoarbe dupa care se sfarama cu furculita pina devine ca o pasta.In alt bol se freaca ouale cu zaharul se adauga restul ingridentelor si se amesteca bine, dupa care se amesteca cu piinea muiata.Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul pina se face caramel, se mai lasa putin sa fiarba dupa care se toarna caramelul fierbinte in tava ptr chec si se tapeteaza complect.Cind se raceste caramelul se unge tava cu unt si se toarna compozitia in tava.Se pune tava de chec intr-o alta tava cu apa pina la jumatatea tavii si se da la cuptor incalzit dinainte la 180 de grade aproape o ora.Dupa ce sa copt se toarna pe un platou si caramelul vine deasupra.Este foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Merita incercaa !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Am sa icerc si eu. Imi place mult caramelul

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Am pregatit checul si cred ca nu trebuie atita zahar ptr caramel caci este deja dulce cred ca este deajuns 100 gr de zahar si 1/2 pahar de apa ptr a pregati caramelul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3pahare de piine alba fara coaja taiata cubulete.
  • 1pahar lapte
  • 5 oua
  • 6linguri zahar +200gr ptr caramel
  • coaja de lamaie rasa
  • 50 gr de nuci taiati bucatele
  • 50 gr de stafide sau gutui confiate.
  • 50 gr de migdale sau fistucuri cojite si taiate bucatele
  • 1 paharel de koniak
  • putin unt moale ptr uns tava
  • 1 tava de chec lunguiata
  • 1pahar apa ptr caramel

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercaa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de vanilie