autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu cacao

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2019

Ingrediente
2 forme normale de copt, 7 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana de lapte, 100 ml ulei, un praf de copt, esenta, 2 cani de faina, 4 linguri de cacao, un praf de sare, zahar pudra vanilat (pentru decor)

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei, esenta si faina care s-a amestecat bine cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti; una se lasa asa si cealalta se amesteca cu cacaua.

Se ung 2 forme cu putin ulei, se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, apoi se toarna jumatae din partea alba, apoi jumatate din cea cu caao, restul e alba si restul de cea cu cacaua. Se repartizeaza aluatul in cantitati egale in ambele forme, apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit, cca. 30 minute, la foc iute la inceput si apoi potrivit, se incearca dupa 25 minute cu un pai daca este copt. Se lasa sa se coaca, pana ce paiul bagat in mijlocul prajiturii, iese curat, fara aluat pe el.

Checurile se scot calde din forme, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se lasa sa se raceasca in voie, apoi se pot felia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu cacao de post

Chec cu cacao de post

Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia

19 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 forme normale de copt
  • 7 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de copt
  • esenta
  • 2 cani de faina
  • 4 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat (pentru decor)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura tavalita