Chec cu cacao si stafide

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chec cu cacao si stafide

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 140 ml lapte
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino clasic
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte.

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine.

Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.

Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos.

Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar.

Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.

Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit.

Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul