autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu cacao si stafide

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
5 oua, 200 gr unt, 300 gr zahar, 140 ml lapte, 240 gr faina, 2 linguri cacao, 1 lingura cappucino clasic, 1 praf de copt, 1 varf de cutit sare, 2 linguri stafide, 1 lingura coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie, 1 lingura esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte.
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine.
Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.
Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos.
Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar.
Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.

Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit.
Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu cacao, stafide si mac

Chec cu cacao, stafide si mac

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

8 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 140 ml lapte
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino clasic
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi pufoase cu lamaie