Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte.
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine.
Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.
Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos.
Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar.
Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.
Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit.
Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii