Se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare cu o cana cu zahar, iar galbenusurile le freci cu cealalta cana de zahar si cu un praf de sare, timp de 10 minute, dupa care adaugi pe rand cele 12 linguri de apa calduta.
Albusurile spuma le combini cu galbenusurile si adaugi faina in ploaie. Iei 3 tavi de chec, le ungi cu ulei si le tapetezi cu faina. Din compozitia obtinuta opresti 1/4 si restul o torni in cele 4 tavi. In partea oprita adaugi ciocolata alba ,cacaua, stafidele scurse si torni compozitia peste cea din tava. Cu ajutorul unei furculite amesteci cele 2 compozitii din fiecare tava si vei obtine diverse forme. Pui tavile in cuptorul incins 15 min dupa care reduci focul. Lasi la cptor 45 de min, timp in care intorci tavile.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii