Am pralinat nucile in cuptor la cuptor.Dupa ce s-au racit le-am macinat.Am ras ciocolata cu cutitul de curatat legume (nu imi place sa folosesc razatoarea decat daca nu am alta varianta). Ideal ar fi sa pastrati ciocolata in frigider pana va trebui rasa.Se bate spuma untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu 100 g. zahar.
Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare.
Se adauga romul (lichior).Se amesteca faina cu praf de copt si nucile macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa.
Se bat albusurile cu un praf de sare si cu cele 4 lg de zahar ramas. Se inglobeaza in aluat.
Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut forma mare,doar 2 mici,asa ca le-am folosit pe alea).
Se da la cuptor pt 40-50 de min (faceti testul cu scobitoarea).
Dupa ce a crescut chechul,eu l-am acoperit cu folie de aluminiu sa nu se rumeneasca foarte tare deasupra.
Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar.
Am uns fiecare chec cu nutella si am pesarat migdale ( si astea le-am prajit 3-4 min in cuptor)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii