Chec cu ciocolata si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec cu ciocolata si nuci

Ingrediente

  • 200 g. nuci
  • 90 g ciocolata
  • 200 g. unt
  • 100 g. zahar + inca 4 lg
  • 6 oua
  • 20 ml. rom (eu nu am gasit,asa ca am folosit lichior :P )
  • 125 g. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:
  • nutella
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Am pralinat nucile in cuptor la cuptor.Dupa ce s-au racit le-am macinat.Am ras ciocolata cu cutitul de curatat legume (nu imi place sa folosesc razatoarea decat daca nu am alta varianta). Ideal ar fi sa pastrati ciocolata in frigider pana va trebui rasa.Se bate spuma untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu 100 g. zahar.

Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare.

Se adauga romul (lichior).Se amesteca faina cu praf de copt si nucile macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa.

Se bat albusurile cu un praf de sare si cu cele 4 lg de zahar ramas. Se inglobeaza in aluat.

Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut forma mare,doar 2 mici,asa ca le-am folosit pe alea).

Se da la cuptor pt 40-50 de min (faceti testul cu scobitoarea).

Dupa ce a crescut chechul,eu l-am acoperit cu folie de aluminiu sa nu se rumeneasca foarte tare deasupra.

Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar.

Am uns fiecare chec cu nutella si am pesarat migdale ( si astea le-am prajit 3-4 min in cuptor)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor