autor:

sorina gabriela

» » Dulciuri diverse

Chec cu dovleac

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Ingrediente
200g dovleac ,150g zahar,un praf de sare ,un plic praf de copt ,100g unt ,2 oua,un pahar de suc de portocale ( 100ml ,sucul sa fie acidulat),300-320g faina(depinde cat de zemos este dovleacul ), 100g nuca tocata mai mare ,o lingurita scortisoara.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se taie cubulete .Intr-un castron de portelan sau special pentru cuptorul cu microunde ,se pune dovleacul se pudreaza cu un praf de sare si se baga la microunde timp de 10 minute la 600w sau 900w(eu am tinut 8 minute la 900w).Apoi se scoate si se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Tocam nuca la cutit sa fie mai mare si o dam de o parte.
Dupa ce s-a racit dovleacul ,si scurs de zeama ,timp cat a stat in strecuratoare ,il pasam cu furculita .Obtinem un piure lucios ,fin si zemos.
Topim untul un minut la microunde,punem cele 2 oua,zaharul si le batem cam 5-7 minute pana se albesc si se topeste zaharul.Punem sucul de portocale ,praful de sare ,scortisoara si faina amestecata cu praful de copt .Le batem bine cu mixerul.Punem si piureul de dovleac,mai mixam cam 2-3 minute, pana prinde consistenza unui aluat fluid si fin.Punem si nuca ,o amestecam cu o lungura putin in aluat .Pregatim cu foaie de copt (sau ungem cu un si pudrat cu un praf de faina)2 tavi de chec si turnam compozitia.
Introducem tavile in cuptorul incalzit din timp , timp de 35-40 de minute la temperatura de 160 de grade cu luft sau 180 de grade fara luft.
Este foarte fin si aromat , pe gustul celor care le place dovleacul .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu dovleac si fructe uscate

Chec cu dovleac si fructe uscate

Pentru inceput mixam albusurile spuma tare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si esenta

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu sticksuri din dovleac

Chec cu sticksuri din dovleac

-Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec. -Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Cred ca este o bunatate !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    un deliciu Gabi felicitari ;si eu sint o mare "admiratoare" a dovleacului si incerc mereu ceva nou si secret pentru sotul meu care refuza sa manince daca stie ce e ;

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Un deliciu!!!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Minunata reteta.Si eu ador dovleacul si chiar am o gramada de retete de tarte,checuri,biscuiti.Felicitari*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Chiar fin si aromat!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      V-am starnit , gustoasele frumoasele !!!!! Da in tradevar dovleacul este ceva nedefinit pentru mine,as manca cu orice , chiar cum a i spus si tu Adelina draga.Cu ceapa nu am incercat , dar am sa probez ...nu are ce sa fie rau.Va invit la mine la sfarsitul toamnei, fetele .Asta toamna am avut un dovleac de 60 de kg si aici nu prea am cu cine-l impartii. Va pup cu drag.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Imi place dovleacul gatit in orice forma...si checul cred ca este delicios!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Interesantă combinaţie. Mie îmi place mult dovleacul. Chiar acum am copt doua felii în cuptor. Îl mănânc alaturi de o ceapa roşie(ca la ţară, în post).

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      hmmm.. ce pofta mie si mie de dovleac....un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • 200g dovleac ,150g zahar,un praf de sare ,un plic praf de copt ,100g unt ,2 oua,un pahar de suc de portocale ( 100ml ,sucul sa fie acidulat),300-320g faina(depinde cat de zemos este dovleacul )
  • 100g nuca tocata mai mare ,o lingurita scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere