autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu fulgi de ciocolata si glazura

Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
6 oua 1 lingurita de sare, 1 cana(250g) faina, 3 Linguri ulei, 1 cana (250g) de zahar, 1 pliculet de praf de copt, 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale, 1 plic glazura ciocolata (sau altceva, dupa preferinte), 4 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bat pana la spuma albusurile (separate de galbenusuri) impreuna cu sarea. Apoi se adauga in ploaie zaharul si se bate in continuare pana se topeste cat de cat.In timp ce se amesteca se toarna pe rand galbenusurile, cacaoa, praful de copt, faina si uleiul si se amesteca pana la omogenizare.
Se unge cu ulei o tava de cozonac, se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Peste compozitie se presara fulgii de ciocolata pisati pana se acopera toata compozitia dupa care se baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incins in prealabil dupa care se introduce tava si se lasa 40 minute la foc mediu. Se verifica pe parcurs introducand o scobitoare in chec si daca ramane uscata inseamna ca e gata.
Dupa ce se scoate checul din tava, se lasa la racit, se taie in felii groase de 3 degete. Se insiropeaza cu lapte sau sirop preparat din zahar si apa. Feliile se taie la jumatate pe lat si din inaltime, astfel formand 4 bucati de prajitura: 2 buc cu fulgi si 2 buc simple. Buc simple sunt unse cu glazura.
Se servesc ca atare. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fulgi de ciocolata si glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

11 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bavareza de portocale

Bavareza de portocale

Bavareza asta e un fel de diplomat de-al nostru,de fapt;se poate face si in forma rotunda,deasemenea

64 voturi    33 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua 1 lingurita de sare
  • 1 cana(250g) faina
  • 3 Linguri ulei
  • 1 cana (250g) de zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale
  • 1 plic glazura ciocolata (sau altceva
  • dupa preferinte)
  • 4 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Piersicute