autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu fulgi de ciocolata si glazura

Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
6 oua 1 lingurita de sare, 1 cana(250g) faina, 3 Linguri ulei, 1 cana (250g) de zahar, 1 pliculet de praf de copt, 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale, 1 plic glazura ciocolata (sau altceva, dupa preferinte), 4 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bat pana la spuma albusurile (separate de galbenusuri) impreuna cu sarea. Apoi se adauga in ploaie zaharul si se bate in continuare pana se topeste cat de cat.In timp ce se amesteca se toarna pe rand galbenusurile, cacaoa, praful de copt, faina si uleiul si se amesteca pana la omogenizare.
Se unge cu ulei o tava de cozonac, se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Peste compozitie se presara fulgii de ciocolata pisati pana se acopera toata compozitia dupa care se baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incins in prealabil dupa care se introduce tava si se lasa 40 minute la foc mediu. Se verifica pe parcurs introducand o scobitoare in chec si daca ramane uscata inseamna ca e gata.
Dupa ce se scoate checul din tava, se lasa la racit, se taie in felii groase de 3 degete. Se insiropeaza cu lapte sau sirop preparat din zahar si apa. Feliile se taie la jumatate pe lat si din inaltime, astfel formand 4 bucati de prajitura: 2 buc cu fulgi si 2 buc simple. Buc simple sunt unse cu glazura.
Se servesc ca atare. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fulgi de ciocolata si glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan tigrat

Pandispan tigrat

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul apoi adaugam , pe rand, galbenusurile si uleiul. Punem faina

30 voturi    21 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort egiptean_reteta preluata de pe blogul Amaliei

Tort egiptean_reteta preluata de pe blogul Amaliei

Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste.

4 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua 1 lingurita de sare
  • 1 cana(250g) faina
  • 3 Linguri ulei
  • 1 cana (250g) de zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale
  • 1 plic glazura ciocolata (sau altceva
  • dupa preferinte)
  • 4 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti de casa