autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu fulgi de ciocolata si glazura

Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
6 oua 1 lingurita de sare, 1 cana(250g) faina, 3 Linguri ulei, 1 cana (250g) de zahar, 1 pliculet de praf de copt, 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale, 1 plic glazura ciocolata (sau altceva, dupa preferinte), 4 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bat pana la spuma albusurile (separate de galbenusuri) impreuna cu sarea. Apoi se adauga in ploaie zaharul si se bate in continuare pana se topeste cat de cat.In timp ce se amesteca se toarna pe rand galbenusurile, cacaoa, praful de copt, faina si uleiul si se amesteca pana la omogenizare.
Se unge cu ulei o tava de cozonac, se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Peste compozitie se presara fulgii de ciocolata pisati pana se acopera toata compozitia dupa care se baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incins in prealabil dupa care se introduce tava si se lasa 40 minute la foc mediu. Se verifica pe parcurs introducand o scobitoare in chec si daca ramane uscata inseamna ca e gata.
Dupa ce se scoate checul din tava, se lasa la racit, se taie in felii groase de 3 degete. Se insiropeaza cu lapte sau sirop preparat din zahar si apa. Feliile se taie la jumatate pe lat si din inaltime, astfel formand 4 bucati de prajitura: 2 buc cu fulgi si 2 buc simple. Buc simple sunt unse cu glazura.
Se servesc ca atare. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fulgi de ciocolata si glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu ciocolata

Pancakes cu ciocolata

Se bat bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga sarea si praful de copt impreuna

14 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem noi foile. Intr-o tava captusita cu hartie

28 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua 1 lingurita de sare
  • 1 cana(250g) faina
  • 3 Linguri ulei
  • 1 cana (250g) de zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale
  • 1 plic glazura ciocolata (sau altceva
  • dupa preferinte)
  • 4 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca traditionala