autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu fulgi de ciocolata si glazura

Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aniasabi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
6 oua 1 lingurita de sare, 1 cana(250g) faina, 3 Linguri ulei, 1 cana (250g) de zahar, 1 pliculet de praf de copt, 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale, 1 plic glazura ciocolata (sau altceva, dupa preferinte), 4 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bat pana la spuma albusurile (separate de galbenusuri) impreuna cu sarea. Apoi se adauga in ploaie zaharul si se bate in continuare pana se topeste cat de cat.In timp ce se amesteca se toarna pe rand galbenusurile, cacaoa, praful de copt, faina si uleiul si se amesteca pana la omogenizare.
Se unge cu ulei o tava de cozonac, se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Peste compozitie se presara fulgii de ciocolata pisati pana se acopera toata compozitia dupa care se baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incins in prealabil dupa care se introduce tava si se lasa 40 minute la foc mediu. Se verifica pe parcurs introducand o scobitoare in chec si daca ramane uscata inseamna ca e gata.
Dupa ce se scoate checul din tava, se lasa la racit, se taie in felii groase de 3 degete. Se insiropeaza cu lapte sau sirop preparat din zahar si apa. Feliile se taie la jumatate pe lat si din inaltime, astfel formand 4 bucati de prajitura: 2 buc cu fulgi si 2 buc simple. Buc simple sunt unse cu glazura.
Se servesc ca atare. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fulgi de ciocolata si glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura-pudding cu sos de cafea

Prajitura-pudding cu sos de cafea

Cu aceasta reteta, am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor,

5 voturi    4 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci. Laptele il punem

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua 1 lingurita de sare
  • 1 cana(250g) faina
  • 3 Linguri ulei
  • 1 cana (250g) de zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale
  • 1 plic glazura ciocolata (sau altceva
  • dupa preferinte)
  • 4 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă