chec cu miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g miere de albine
  • 100 g rahat
  • 100 g nuci sau smochine
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 cescuta rom
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de vanilie
  • cca 250 g faina

Mod de preparare

Se freaca mierea de albine singura cca 15 minute,se adauga apoi galbenusurile unul cate unul frecand mereu, apoi uleiul , zaharul, romul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia, apoi albusurile batute spuma .Se amesteca totul de sus in jos, cu atentie ca sa nu cada aluatul.Se adauga nucile pisate sau smochinele taiate marunt si rahatul.Se unge forma cuunt si se tapiteaza cu faina.Se coace cca 40 minute, la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise