autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

chec cu miere

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
250 g miere de albine, 100 g rahat, 100 g nuci sau smochine, 3 oua, 3 linguri zahar, 1 cescuta rom, 3 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 praf de vanilie, cca 250 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca mierea de albine singura cca 15 minute,se adauga apoi galbenusurile unul cate unul frecand mereu, apoi uleiul , zaharul, romul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia, apoi albusurile batute spuma .Se amesteca totul de sus in jos, cu atentie ca sa nu cada aluatul.Se adauga nucile pisate sau smochinele taiate marunt si rahatul.Se unge forma cuunt si se tapiteaza cu faina.Se coace cca 40 minute, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu miere (onicleicheh)

Chec cu miere (onicleicheh)

Se freaca ouale cu zaharul si mierea pana nu se simte zaharul, se adauga uleiul, faina si restul

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec cu miere si migdale crocante

Chec cu miere si migdale crocante

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec. Intr-un vas,

4 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g miere de albine
  • 100 g rahat
  • 100 g nuci sau smochine
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 cescuta rom
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de vanilie
  • cca 250 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajiturele cu fistic si sos de iaurt