Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza pe rand ouale,zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de vanilie si fulgii de migdale macinati fin in masina de rasnit cafea.Separat se amesteca faina cu sarea si praful de copt si apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus.Se amesteca bine.
Se unge o tava de chec cu unt(eu am folosit o tava rotunda), se tapeteaza cu putina faina si se rastoarna compozitia de mai sus.Se da la cuptor.Se face testul scobitorii sa vedem cand este gata copt.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cand checul este rece se "imbraca" in crema nutella si se decoreaza cu migdale (pe care le-am prajit in prealabil)si nuca fin macinata(si ea de asemenea prajita).
Se taie felii si se serveste.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii