autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Dulciuri diverse

Chec cu morcov

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 1 1/4 ceasca ulei, 2 cesti zahar tos, 2 lingurite esenta de vanilie, 2 cesti faina, 2 lingurite baking soda, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite pudra de scortisoara, 3 cesti morcov ras, 1 ceasca nuci tocate, Pentru glazat(frosting), 1/2 ceasca unt moale, 1 cutie crema Philadelphia sau mascarpone, 300g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 ceasca nucinesarate(arahide ,migdale..etc), 1/2 ceasca unt moale

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se incalzeste cuptorul la 175*C.

Intr-un vas adinc se bat ouale, uleiul, zaharul si vanilia. Se adauga faina, praful de copt, baking soda, sarea si scortisoara.

Se adauga morcovul ras si nucile.

Se da la cuptor pentru 45-50 min (se incearca cu o scobitoare care infipta in chec trebuie sa iasa curata).

Se lasa sa se raceasca in tava 10 min.

Daca vrem putem glaza cu
-se combina untul, brinza, zaharul pudra si vanilia, batind pina se obtine o crema pufoasa. Se adauga nucile si se imbraca checul cu crema obtinuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu morcov, nuca si stafide

Chec cu morcov, nuca si stafide

Morcovi dupa ce i-am spalat bine ii curatam de coaja si ii radem pe razatoarea mare. Separam albusul

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

56 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 1/4 ceasca ulei
  • 2 cesti zahar tos
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 cesti faina
  • 2 lingurite baking soda
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite pudra de scortisoara
  • 3 cesti morcov ras
  • 1 ceasca nuci tocate
  • Pentru glazat(frosting)
  • 1/2 ceasca unt moale
  • 1 cutie crema Philadelphia sau mascarpone
  • 300g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ceasca nucinesarate(arahide ,migdale..etc)
  • 1/2 ceasca unt moale

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pumpkin muffins