Chec cu nuca de cocos si cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 5 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri de cacao
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de praf de copt

Mod de preparare

1/. Se separa albusurile de galbenusuri.

2/. Se bat albusurile spuma adaugand un praf de sare.

3/. Se face un sirop din zahar si apa ( se fierbe apa cu zaharul la foc mic pana se ingroasa un pic, sa dea in clocot).

4/. Se pune siropul fierbinte, treptat, peste albusuri si se mixeaza.

5/. Se adauga galbenusurile in compozitie si se mixeaza bine.

6/. Se pun pe rand cele 5 linguri de ulei si se mixeaza bine.

7/. In cele 200 gr de faina se adauga praful de copt, zaharul vanilat si se amesteca, apoi se toarna treptat in compozitie si se mixeaza.

8/. Se pune nuca de cocos si se mixeaza bine.

9/. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.

10/. Se opresc 3 linguri din compozitie si restul se toarna in tava.

11/. Compozitia ramasa se amesteca cu cacao si se pune peste compozitia din tava amestecand cu o scobitoare ca sa iasa un chec marmorat.

12/. Se baga la cuptorul incalzit in prealabil . Se coace cam 45 -50 min( depinde de cuptor ) la 180 grade C.

13/. Cand este gata, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar tos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise