Chec cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar tos alb
  • 4 linguri apa clocotita
  • 4 linguri ulei
  • 75 g faina
  • 75 g nuca macinata
  • 30 g ciocolata neagra
  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1/2 lingurita rom
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru topping:
  • 20 g ciocolata neagra
  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura lapte
  • 1/2 lingurita de unt

Mod de preparare

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare.Adaugam pe rand apa clocotita, uleiul, faina, nuca, praful de copt stins cu lamaie, esenta de rom, coaja rasa de portocale, amestecand dupa fiecare ingredient in parte pana se omogenizeaza compozitia.Incoporam apoi ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte, praful de cacao si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Cand adaugam albusurile amestecam usor cu o lingura, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

Cand eset gata il punem pe un gratar sa se raceasca. Cand este inca i=caldut turnam glazura obtinuta din ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte si amestecat apoi cu putin unt.

Simplu, bun si rapid!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise