autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu nuci si sos velours

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
180 gr. miez de nuca, 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma, 200 gr. zahar pudra, 125 gr. faina, 4 oua. Pentru sos: 25 cl lapte, 75 gr. ciocolata neagra amara, 75 gr. zahar tos, 75 gr. cacao, 10 cl frisca lichida (nebatuta).,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul ca sa se incinga. Ungeti o forma de chec cu unt, apoi tapisati-o cu o hartie de pergament unsa si ea cu unt.
Puneti intr-un castron untul inmuiat dinainte si zaharul, si amestecati pana ce compozitia se albeste. Adaugati progresiv faina si ouale intregi, amestecand viguros aluatul, incorporati miezul de nuca pisat. Varsati aluatul in forma si bagati-l la cuptor, 40 de minute.
Separat, preparati sosul: puneti sa fiarba intr-o olita laptele cu zaharul. Cand clocoteste, trageti vasul pe flacara mica, adaugati ciocolata taiata in bucatele, cacao si frisca lichida. Amestecati din nou cu o furculita, cresteti focul, pentru ca crema sa dea in clocot, apoi luati vasul de pe foc. Serviti checul impreuna cu sosul de ciocolata, acompaniat de un compot de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si sos velours" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Curatam si pregătim ananasul . Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc. Se

2 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Colivă

Colivă

Cand spun colivă, gindul mi se duce la copilărie și la zilele cind mami venea acasă cu o farfuriuță

3 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 180 gr. miez de nuca
  • 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma
  • 200 gr. zahar pudra
  • 125 gr. faina
  • 4 oua. Pentru sos: 25 cl lapte
  • 75 gr. ciocolata neagra amara
  • 75 gr. zahar tos
  • 75 gr. cacao
  • 10 cl frisca lichida (nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu capsuni