autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu nuci si sos velours

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
180 gr. miez de nuca, 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma, 200 gr. zahar pudra, 125 gr. faina, 4 oua. Pentru sos: 25 cl lapte, 75 gr. ciocolata neagra amara, 75 gr. zahar tos, 75 gr. cacao, 10 cl frisca lichida (nebatuta).,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul ca sa se incinga. Ungeti o forma de chec cu unt, apoi tapisati-o cu o hartie de pergament unsa si ea cu unt.
Puneti intr-un castron untul inmuiat dinainte si zaharul, si amestecati pana ce compozitia se albeste. Adaugati progresiv faina si ouale intregi, amestecand viguros aluatul, incorporati miezul de nuca pisat. Varsati aluatul in forma si bagati-l la cuptor, 40 de minute.
Separat, preparati sosul: puneti sa fiarba intr-o olita laptele cu zaharul. Cand clocoteste, trageti vasul pe flacara mica, adaugati ciocolata taiata in bucatele, cacao si frisca lichida. Amestecati din nou cu o furculita, cresteti focul, pentru ca crema sa dea in clocot, apoi luati vasul de pe foc. Serviti checul impreuna cu sosul de ciocolata, acompaniat de un compot de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si sos velours" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si cocos

Prajitura cu gem si cocos

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul,

23 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 180 gr. miez de nuca
  • 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma
  • 200 gr. zahar pudra
  • 125 gr. faina
  • 4 oua. Pentru sos: 25 cl lapte
  • 75 gr. ciocolata neagra amara
  • 75 gr. zahar tos
  • 75 gr. cacao
  • 10 cl frisca lichida (nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clafoutis cu capsune si zmeura