Porniti cuptorul ca sa se incinga. Ungeti o forma de chec cu unt, apoi tapisati-o cu o hartie de pergament unsa si ea cu unt.
Puneti intr-un castron untul inmuiat dinainte si zaharul, si amestecati pana ce compozitia se albeste. Adaugati progresiv faina si ouale intregi, amestecand viguros aluatul, incorporati miezul de nuca pisat. Varsati aluatul in forma si bagati-l la cuptor, 40 de minute.
Separat, preparati sosul: puneti sa fiarba intr-o olita laptele cu zaharul. Cand clocoteste, trageti vasul pe flacara mica, adaugati ciocolata taiata in bucatele, cacao si frisca lichida. Amestecati din nou cu o furculita, cresteti focul, pentru ca crema sa dea in clocot, apoi luati vasul de pe foc. Serviti checul impreuna cu sosul de ciocolata, acompaniat de un compot de fructe.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii