Ingrediente
-10 linguri faina, -3 oua, -1 lingura cacao, -5 linguri zahar, -50 ml ulei, -150 ml suc portocale, -coaja razuita de la o portocala, -1 lingurita apa de trandafir, -1 plic praf de copt, - varf cutit bicarbonat sodiu, -1 lingurita ghimbir razuit, - 30 gr fulgi de migdale, Extra:, -100 ml suc portocala, -2 linguri zahar pudra.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
0 voturi
Mod de preparare
(eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm ) . In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam.
Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma .
Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.
Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute , sau pana trece testul scobitorii .
Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra .
Scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie.
Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot .