Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar.Adaugam coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir , faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul , sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf
(eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm ) . In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam.
Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma .
Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.
Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute , sau pana trece testul scobitorii .
Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra .
Scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie.
Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii