Chec cu portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Chec cu portocale

Ingrediente

  • -10 linguri faina
  • -3 oua
  • -1 lingura cacao
  • -5 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -150 ml suc portocale
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1 lingurita apa de trandafir
  • -1 plic praf de copt
  • - varf cutit bicarbonat sodiu
  • -1 lingurita ghimbir razuit
  • - 30 gr fulgi de migdale
  • Extra:
  • -100 ml suc portocala
  • -2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar.Adaugam coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir , faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul , sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf

(eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm ) . In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam.

Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma .

Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.

Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute , sau pana trece testul scobitorii .

Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra .

Scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie.

Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise