Chec cu portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Chec cu portocale

Ingrediente

  • -10 linguri faina
  • -3 oua
  • -1 lingura cacao
  • -5 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -150 ml suc portocale
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1 lingurita apa de trandafir
  • -1 plic praf de copt
  • - varf cutit bicarbonat sodiu
  • -1 lingurita ghimbir razuit
  • - 30 gr fulgi de migdale
  • Extra:
  • -100 ml suc portocala
  • -2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar.Adaugam coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir , faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul , sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf

(eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm ) . In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam.

Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma .

Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.

Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute , sau pana trece testul scobitorii .

Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra .

Scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie.

Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura