autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Chec cu sirop de lamaie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2006

Ingrediente
(6portii)pentru siropul de lamaie: sirop(fiert dinainte si racit),5linguri pesmet alb,proaspat, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la o lamaiepentru chec:100gr. unt, inmuiat la temperatura camerei, 100gr. zahar tos, 2oua batute, coaja rasa de la 2 lamai, 100gr. faina care creste singura, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se unge cu unt un vas rotund de puding, rezistent la caldura, cu capacitatea de 1 litru. Se tapeteaza fundul vasului cu hartie de copt.Pentru deasupra , se pregateste alta hartie, dublata la mijloc. In continuarie, se prepara siropul de lamaie:intr-un bol, se combina siropul de zahar cu pesmetul, coaja de lamaie si sucul de lamaie.Se aseaza compozitia in vasul de copt si se da deoparte. Se freaca untul pana cand se deschide la culoare si devine pufos. Se adauga treptat ouale si se incorporeaza coaja de lamaie. Se adauga faina cernuta proaspat, sarea si cu miscari delicate , de jos in sus, se amesteca toate ingredientele.Se toarna compozitia peste siropul cu pesmet.Se aseaza peste hartia dublata la mijloc si fixata cu un fir.Peste se pune o folie de aluminiu si se formeaza o toarta din ata, ca sa se poata sa se scoata usor vasul din bain-marie. Se pune vasul astfel acoperit in altul cu apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se fierbe pe aburi 11/2 ora.Se serveste checul fierbinte , cu o lingura de frisca batuta sau cu crema de ou- are un gust nemaipomenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac

Cozonac

Mai intii cernem faina.Punem faina intr-un castron mare,iar in mijlocul ei punem drojdia amestecata

8 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Chocolate crinkles

Chocolate crinkles

Intr-un vas amestecati zaharul cu uleiul si cacaua. Frecati cam 5 minute pana obtineti un amestec

7 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

3 voturi

Ingrediente

  • (6portii)pentru siropul de lamaie: sirop(fiert dinainte si racit),5linguri pesmet alb,proaspat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la o lamaiepentru chec:100gr. unt
  • inmuiat la temperatura camerei
  • 100gr. zahar tos
  • 2oua batute
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 100gr. faina care creste singura
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite umplute cu caise si sos caramel