Chec cu surprize

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • una de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 vf cutit de sare
  • 6 lingurite ulei
  • cacao dupa gust
  • 1 cub ciocolata menaj

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate putin pana se obtine crema de bezea. Separat galbenusurile se freaca cu sarea si uleiul si se bat in crema de albusuri, dupa care se pune si praful de copt stins in zeama de lamaie. Faina se adauga in ploaie cu telul, usor sa nu se lase aluatul. Se imparte 3 sferturi din compozitie in doua tavi dreptunghiulare unse cu margarina si tapetate cu faina. Restul compozitiei se amesteca cu cantitatea de cacao dorita dupa care se adauga si ea in tavi sub forma unei bande. Cu coada unei lingurite se amesteca usor aluatul in tavi pana ia forma de straturi. Se da 10 min. la foc potrivit, apoi se scot tavile si se pune ciocolata data prin razatoarea mare repetandu-se procedeul de amestecare. Se da iar la foc 30 min. Se lasa in cuptor pana acesta se raceste apoi se scot checurile din tavi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise