autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

chec cu trei culori

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
250 g zahar, 125 g margarina, 3 oua, 125 ml lapte, 2 pahare cu faina, 2-3 linguri de cacao, coaja rasa de lamaie, bicarbonat de sodiu, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga margarina taiata in bucatele, apoi incetul cu incetul se adauga laptele.Se adauga faina, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul
Se unge o forma de chec, se tapeteaza cu pesmet si se introduce jumatate din compozitie.In cealalata jumatatea se adauga 2-3 linguri de cacao, se amesteca bine astfel incat tot aluatul sa fie omogen colorat si se toarna peste celalalt aluat in forma.Se introduce in cuptor la foc potrivit.Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se toarna deasupra spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute bine cu zahar pudra, se netezeste cu un cutit umezit.Se introduce din nou la cuptor si se mai lasa 10 minute pana cand albusulse intareste.Se scoate se aseaza pe un platou pt a se servi.pudrat cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu trei culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale -galbenusurile

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec de post in trei culori

Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt,

2 voturi    0 comentarii
50h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 125 g margarina
  • 3 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 pahare cu faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • bicarbonat de sodiu
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes cu zmeura