Pasul 1:
Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao, scortisoara si un varf de lingurita cu sare peste cele 265 gr. de faina si omogenizam. Radem ciocolata neagra pe razatoarea mica. Incalzim cuptorul.
Pasul 2:
Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand acesta se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios.
Pasul 3:
Punem amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, praf de copt, scortisoara si sare) si omogenizam usor cu ajutorul unei spatule.
Pasul 4:
Sper final adaugam esenta de vanilie, untul topit, vinul rosu si ciocolata rasa. Amestecam incet toate ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena.
Pasul 5:
Rasturnam aluatul in forma pentru chec pregatita si nivelam usor deasupra. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 60 de minute. Dupa primele 30 de
minute, micsoram focul.
Pasul 6:
Cand desertul trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lasam prajitura sa se raceasca complet in forma, apoi il scoatem din tava.
Pasul 7:
Taiem in felii, pe care le servim pudrate cu zahar, simple sau alaturi de inghetata de vanilie, sos de ciocolata, frisca.
Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/chec-cu-vin-rosu-si-ciocolata.html
POFTA BUNA!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii