Chec cu vin rosu si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec cu vin rosu si ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 290 gr. de faina
  • 200 gr. de zahar
  • 135 gr. de unt topit, dar racit
  • 100 gr. de ciocolata neagra
  • 235 ml de vin rosu dulce sau demisec
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingura cu cacao
  • esenta de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • sare
  • un cub de unt

Mod de preparare

Pasul 1:

Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao, scortisoara si un varf de lingurita cu sare peste cele 265 gr. de faina si omogenizam. Radem ciocolata neagra pe razatoarea mica. Incalzim cuptorul.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand acesta se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios.

Pasul 3:

Punem amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, praf de copt, scortisoara si sare) si omogenizam usor cu ajutorul unei spatule.

Pasul 4:

Sper final adaugam esenta de vanilie, untul topit, vinul rosu si ciocolata rasa. Amestecam incet toate ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena.

Pasul 5:

Rasturnam aluatul in forma pentru chec pregatita si nivelam usor deasupra. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 60 de minute. Dupa primele 30 de

minute, micsoram focul.

Pasul 6:

Cand desertul trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lasam prajitura sa se raceasca complet in forma, apoi il scoatem din tava.

Pasul 7:

Taiem in felii, pe care le servim pudrate cu zahar, simple sau alaturi de inghetata de vanilie, sos de ciocolata, frisca.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/chec-cu-vin-rosu-si-ciocolata.html

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise