Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam cat timp ne ocupam de aluat.
Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri de zahar si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu lingura) in compozitia de mai sus.Amestecam bine.
Separat .albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie .
Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de vanilie.
Impartim compozitia in doua si in una din ea se adauga cacao .Amestecam bine.
Scurgem bine visinile de sucul pe care il lasa(acesta va fi folosit pentru baut).
Ungem o tava de chec cu putin ulei sau unt ,o captusim pe interior cu hartie de copt , adaugam compozitia alba, apoi compozitia cu cacao iar deasupra visinele .
Se da la cuptor, la foc mic, circa 15-20 min, (facem testul scobitorii) . Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit
apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii