autor:

Fara foto

» » Prajituri

Chec de albusuri

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
8 albusuri, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri ulei, 1 lingura cacao, bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, zeama de lamaie, esenta de lamaie, rom

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga uleiul si apoi se pune faina toata odata si se amesteca incet.



Bicarbonatul de sodiu si de amoniu, cate un varf de cutit se amesteca cu faina, se pune esenta de lamaie sau coaja de lamaie.



Se incinge cuptorul, se pune foaie de copt in tava si cand sunt toate gata se toarna zeama de lamaie si se amesteca repede.



Se toarna in tava coca si se pastreaza putina pentru a se amesteca cu cacaoa care se pune in valuri pe aluatul alb.



Trebuie sa se introduca repede la cuptor deoarece zeama de lamaie actioneaza instantaneu asupra bicarbonatului de amoniu.



Se coace la foc mare circa 15 minuite si apoi pana se rumeneste. Este foarte pufos si aspectos, fiind ca o marmura alba cu negru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu albusuri

Chec cu albusuri

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de migdale; se adauga

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Incalzim cuptorul la 160 de grade. Albusele le batem cu jumatate din zahar si sarea intr-o spuma

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Am sa incerc reteta asta! Este interesanta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • bicarbonat de sodiu
  • bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • esenta de lamaie
  • rom

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Am sa incerc reteta asta! Este interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de clatite