Chec de albusuri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • esenta de lamaie, rom

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga uleiul si apoi se pune faina toata odata si se amesteca incet.

Bicarbonatul de sodiu si de amoniu, cate un varf de cutit se amesteca cu faina, se pune esenta de lamaie sau coaja de lamaie.

Se incinge cuptorul, se pune foaie de copt in tava si cand sunt toate gata se toarna zeama de lamaie si se amesteca repede.

Se toarna in tava coca si se pastreaza putina pentru a se amesteca cu cacaoa care se pune in valuri pe aluatul alb.

Trebuie sa se introduca repede la cuptor deoarece zeama de lamaie actioneaza instantaneu asupra bicarbonatului de amoniu.

Se coace la foc mare circa 15 minuite si apoi pana se rumeneste. Este foarte pufos si aspectos, fiind ca o marmura alba cu negru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise