autor:

» » Prajituri

Chec de albusuri

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
8 albusuri, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri ulei, 1 lingura cacao, bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, zeama de lamaie, esenta de lamaie, rom

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga uleiul si apoi se pune faina toata odata si se amesteca incet.



Bicarbonatul de sodiu si de amoniu, cate un varf de cutit se amesteca cu faina, se pune esenta de lamaie sau coaja de lamaie.



Se incinge cuptorul, se pune foaie de copt in tava si cand sunt toate gata se toarna zeama de lamaie si se amesteca repede.



Se toarna in tava coca si se pastreaza putina pentru a se amesteca cu cacaoa care se pune in valuri pe aluatul alb.



Trebuie sa se introduca repede la cuptor deoarece zeama de lamaie actioneaza instantaneu asupra bicarbonatului de amoniu.



Se coace la foc mare circa 15 minuite si apoi pana se rumeneste. Este foarte pufos si aspectos, fiind ca o marmura alba cu negru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chec din albusuri cu glazura de caramel

Chec din albusuri cu glazura de caramel

Checul se face asa: albusurile se bat spuma, se pune zaharul si zeama de lamiie, se bat din nou pina

10 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Am sa incerc reteta asta! Este interesanta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • bicarbonat de sodiu
  • bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • esenta de lamaie
  • rom

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Am sa incerc reteta asta! Este interesanta!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Tatin cu mere