autor:

Piri Piri e Canela

» » Dulciuri diverse

Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 26 octombrie 2010

Ingrediente
230 gr. unt moale, 250 gr. zahãr, coajã de la o lãmâie sau portocalã, 5 ouã, 300 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, 150 gr. ciocolatã albã, Decor:, ciocolatã albã rasã, 1 fisàlis

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1)Bate spumã untul cu zahãrul si coaja de citrinã.
Adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând bine dupã fiecare in parte.
Pune fãina cu praful de copt si amestecã bine. La urmã pune ciocolata tocatã in bucãti mici cu ajutorul unui cutit si amestecã.
2)Unge o formã pt. chec cu unt si fãinã.
Toarnã checul si lasã la cuptor cca. 50 min. la 190ºC.
Scoate si lasã sã se rãceascã.
Decoreazã cu ciocolatã rasã.
Se poate servi cu sos de ciocolatã de casã din:
Pune la topit la foc mic 200 gr. ciocolatã culinarã cu 200 ml. smântânã, amestecã incontinuu si ia de pe foc cand sa ingrosat.
Poftã bunã!
Ciocolata albã:
Oficial nu poate fi chematã "ciocolatã" deoarece nu contine lichior de cacao.
O bunã "ciocolatã" albã contine: unt de cacao, zahãr, lapte praf, vanilie si lecitinã.
A fost inventatã in Elvetia dupã Primul Rãzboi Mondial, dar a fost divulgatã abia in anii "80 de Nestlé.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec la cana

Chec la cana

In fiecare cana (cana mare) se pun 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar si

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Clatite americane cu ciocolata si zmeura

Clatite americane cu ciocolata si zmeura

Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Anda Beizaga

    Anda Beizaga (Chef de cuisine):

    se afla in cuptor deocamdata........dar eu am adaugat si putin BAILEYS (crema de wiski) putina esenta de vanilie si rom si cateva bucatele de ciocolata neagra......ca sa iasa un (DUO) ceva de genul acesta....mai am 30 de min sa o scot......deocamdata m-am uitat si arata si miroase excelent...........

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

    Ma bucur ca va placut, Anda.Multumesc.

  • Anda Beizaga

    Anda Beizaga (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

    am probat reteta ta ieri dar nu ai acceptat inca comentariu meu....dupa cum am zis eu am mai adaugat urmatoarele....putin bailys (crema de wiski) putin ciocolata neagra ,esenta vanilie si rom.si 5 lingurite de lapte praf,,,,,,,,,,,ce a iesit? hm---..................sotul meu a luat si la munca..........vreau sa zic ca toata lumea a ramas cu gura cascata asteptand mai mult :) e ffffffffffffffffff gustos pufos si delicat,,,,,,,,,,,multumesc pentru reteta ta

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Multumesc mult :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Arata super bine...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Super!***** Am mancat in Egipt la Taba fisalis.E foarte aromat.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      ce bine arata si ce gustos e!Bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Super delicioasa! reteta de 5 stele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 230 gr. unt moale
  • 250 gr. zahãr
  • coajã de la o lãmâie sau portocalã
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 150 gr. ciocolatã albã
  • Decor:
  • ciocolatã albã rasã
  • 1 fisàlis

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Ma bucur ca va placut, Anda.Multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mini savarine