1)Bate spumã untul cu zahãrul si coaja de citrinã.
Adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând bine dupã fiecare in parte.
Pune fãina cu praful de copt si amestecã bine. La urmã pune ciocolata tocatã in bucãti mici cu ajutorul unui cutit si amestecã.
2)Unge o formã pt. chec cu unt si fãinã.
Toarnã checul si lasã la cuptor cca. 50 min. la 190ºC.
Scoate si lasã sã se rãceascã.
Decoreazã cu ciocolatã rasã.
Se poate servi cu sos de ciocolatã de casã din:
Pune la topit la foc mic 200 gr. ciocolatã culinarã cu 200 ml. smântânã, amestecã incontinuu si ia de pe foc cand sa ingrosat.
Poftã bunã!
Ciocolata albã:
Oficial nu poate fi chematã "ciocolatã" deoarece nu contine lichior de cacao.
O bunã "ciocolatã" albã contine: unt de cacao, zahãr, lapte praf, vanilie si lecitinã.
A fost inventatã in Elvetia dupã Primul Rãzboi Mondial, dar a fost divulgatã abia in anii "80 de Nestlé.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii