autor:

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Chec de ciocolata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cesti zahar, 1 ¾ cesti faina, cernuta, ¾ ceasca cacao, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita sare (nu cu vârf), 2 oua, 1 ceasca lapte, ¾ ceasca ulei de masline extra virgin, 2 picaturi esenta de vanilie, 1 ceasca apa calda, ¾ ceasca menta, tocata fin, 1 lingura unt (nu foarte plina), 1 lingura faina (pentru tapetatul tavii), 1 lingura zahar pudra pentru glazura, frunze de menta pentru ornare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se Încalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare se amesteca zaharul, faina, cacaoa, bicarbonatul, sarea, esenta de vanilie si menta.

2. În alt castron se bat ouale cu lapte, ulei de masline si apa calda.

3. Continutul celor doua castroane se toarna În blender si se mixeaza 2-3 minute, apoi manual 6-7 minute.

4. Se ia o tava de chec lunga, se unge cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna in ea amestecul.

5. Se coace la 1800 C timp de 40-45 de minute. Se Încearca checul cu lama cutitului. Daca lama iese curata, checul e gata. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra. Se serveste ornat cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chec cu vin rosu si ciocolata

Chec cu vin rosu si ciocolata

Pasul 1: Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti zahar
  • 1 ¾ cesti faina
  • cernuta
  • ¾ ceasca cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare (nu cu vârf)
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • ¾ ceasca ulei de masline extra virgin
  • 2 picaturi esenta de vanilie
  • 1 ceasca apa calda
  • ¾ ceasca menta
  • tocata fin
  • 1 lingura unt (nu foarte plina)
  • 1 lingura faina (pentru tapetatul tavii)
  • 1 lingura zahar pudra pentru glazura
  • frunze de menta pentru ornare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata