Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Ingrediente

  • Chec:
  • 280 gr. unt
  • 300 gr. zahãr
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1 iaurt natural
  • Cremã si Decor:
  • 300 gr. "Creme Pasteleiro"*
  • 3 linguri lapte sau smântânã lichidã
  • 1 vãrf cutit zahãr vanilat
  • 1 rodie
  • coajã rasã de portocalã
  • perle din zahãr

Mod de preparare

Special pt. Cãtãlina :)

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile pe rând, mixând bine dupã fiecare.Apoi, albusele spumã si fãina cu praful de copt.

La urmã pune iaurtul si amestecã bine.

2)Unge o formã de chec cu unt si fãinã, toarnã preparatul si dã la copt la 190ºC pt cca. 40 min.

Dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã si scoate din formã.

3)Pt. Creme Pasteleiro (crema de vanilie):

Pune la fiert 250 ml lapte.

Separat amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit zahãr vanelat si altul de sare finã.

Toarnã încet peste laptele fiert, amestecând încontinuu la foc mic, pânã se îngroasã.

Ia de pe foc, lasã sã se rãceascã si amestecã cu 3 linguri de lapte si vanile.

Toarnã peste chec si decoreazã cu semintele de la o rodie.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise