autor:

Piri Piri e Canela

» » Prajituri

Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Ingrediente
Chec:, 280 gr. unt, 300 gr. zahãr, coaja rasã de la o portocalã, 5 ouã, 300 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, 1 iaurt natural, Cremã si Decor:, 300 gr. "Creme Pasteleiro"*, 3 linguri lapte sau smântânã lichidã, 1 vãrf cutit zahãr vanilat, 1 rodie, coajã rasã de portocalã, perle din zahãr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Special pt. Cãtãlina :)
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile pe rând, mixând bine dupã fiecare.Apoi, albusele spumã si fãina cu praful de copt.
La urmã pune iaurtul si amestecã bine.
2)Unge o formã de chec cu unt si fãinã, toarnã preparatul si dã la copt la 190ºC pt cca. 40 min.
Dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã si scoate din formã.
3)Pt. Creme Pasteleiro (crema de vanilie):
Pune la fiert 250 ml lapte.
Separat amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit zahãr vanelat si altul de sare finã.
Toarnã încet peste laptele fiert, amestecând încontinuu la foc mic, pânã se îngroasã.
Ia de pe foc, lasã sã se rãceascã si amestecã cu 3 linguri de lapte si vanile.
Toarnã peste chec si decoreazã cu semintele de la o rodie.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul,

23 voturi    7 comentarii
28h
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Pentru umplutura de mere: 2 kg de mere curatate de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc

8 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Multumesc mult Mihaela :) Am mai primit comentarii rãutãcioase dar cât m-a jignit aceastã doamnã nu m-a jignit nimeni pânã acuma, mi-a trimis 2 mesaje în care mã acuzã cã sunt o persoanã josnicã si imi interzice sã mai intru pe site-uri românesti, doar pt. cã am pãstrat si titlul original al retetelor...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    Draga Carmensita, Eu vad acest site ca o posibilitate de a invata retete noi - romanesti si din bucataria internationala-, o calatorie prin lumea culinara. Sunt recunoscatoare Ramonei si altor membrii de pe gustos care ne familiarizeaza cu bucatariile internationale; in mod normal trebuie sa scrie si numele retetelor in limba tarii din care provin; astfel invatam ce bucate sunt specifice caror zone si in eventualitatea unor calatorii sa stim ce delicatese locale sa comadam. Am invatat de la Ramona condimente noi si ce combinatii sunt specifice diferitelor preparate; comentariile ei la retetele postate ne-au purtat in locuri pe care visez sa le vizitez. Deocamdata le-am vazut prin ochii ei. Mi-a trimis fotografii cu piete portugheze si sectia de condimente; superbe !!! O prietena mi-a scris o data ceva foarte frumos:" Lumea este o carte; cine nu calatoreste nu a citit decat o singura pagina" Ramona a adaugat o pagina virtuala la carte mea, pentru care ii multumesc si ii sunt recunoascatoare. De asemenea , te-ai gandit Carmensita ca unii dintre noi , care traim in diaspora lucram la fel de greu ca si romanii din tara??? Nu cred ca trebuie sa improscam cu noroi concetatenii care si-au facut un rost prin munca cinstita in diaspora. O zi buna tuturor!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Multumesc mult:) Carmensita, majoritatea retetelor postate de mine sunt cu specific traditional portughez de aceea am hotãrât sã pãstrez si titlul original, alt motiv este pt. cã vreau sã fiu corectã . Pot fi verificatã oricând dacã reteta postatã e "furatã" de pe un blog portughez de exemplu, ajunge sã intrati pe "Google.pt".

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Tortuletul este cu dedicatie pt. Cãtãlina asa cã mi-am dat silinta :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Ce imi plac cremele pe baza de iaurt,iar al tau arata tare bine.

    • carmencita

      carmencita (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      am si eu o intrebare..... de ce ne traduci in alta limba denumirea retetelor? vrei sa ne arati ca ai fost in tari straine sau??

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Aromat si foarte aspectuos!***** Vad ca de data asta ai avut rabdare sa se inchege crema! Ha ha ha...

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      oau!!!!!!!!!!!!ce reteta minunata...cred ca e delicios checul. felicitari. am salvat reteta!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Asta-i tort in toata regula !!! Minunat ! Salvat reteta ca sigur am sa-l incerc si eu....

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      ce bun si gustos e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Chec:
  • 280 gr. unt
  • 300 gr. zahãr
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1 iaurt natural
  • Cremã si Decor:
  • 300 gr. "Creme Pasteleiro"*
  • 3 linguri lapte sau smântânã lichidã
  • 1 vãrf cutit zahãr vanilat
  • 1 rodie
  • coajã rasã de portocalã
  • perle din zahãr

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Multumesc mult Mihaela :) Am mai primit comentarii rãutãcioase dar cât m-a jignit aceastã doamnã nu m-a jignit nimeni pânã acuma, mi-a trimis 2 mesaje în care mã acuzã cã sunt o persoanã josnicã si imi interzice sã mai intru pe site-uri românesti, doar pt. cã am pãstrat si titlul original al retetelor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata