autor:

gheli1

» » Dulciuri diverse

Chec de post cu portocale

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
2 pahare de zahar, 1 pahar de ulei floarea soarelui, 1 pahar de apa minerala, 2 pliculete de vanilie, 1 pahar de suc de portocale(natural), razarura de portocala, 4 pahare de faina, 1 plic de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

- intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care se amesteca separat in alt vas si se adauga peste copmpzitia obtinuta in primul vas.

- se tapeteaza ( cu unt si faina) formele in care le coacem ,se pune compozitia in forme (lasand 2 degete spatiu pentru crescut ).

- se da la cuptor preancazit 1 ora, 170-180 de grade.

- se presara cu zahar pudra suprafata inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Slavic Bordeianu , 04 martie 2015

    Excelent, se poate de adaugit in jumate de portie de aluat si cacao amara,se primeste super!!!!

  • Carol Dumitru Renaldo Costea , 25 martie 2014

    super

  • Daniela Frîncu , 29 noiembrie 2013

    este f bun!am mai facut si o sa fac kiar akum.

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

      nu e necesar..eu il pun in faina..

    • Luigy_Baa

      Luigy_Baa (Bucatar) , 16 decembrie 2012

      praful de copt se stinge????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 pahare de zahar
  • 1 pahar de ulei floarea soarelui
  • 1 pahar de apa minerala
  • 2 pliculete de vanilie
  • 1 pahar de suc de portocale(natural)
  • razarura de portocala
  • 4 pahare de faina
  • 1 plic de praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

gheli1 (Chef de cuisine)

nu e necesar..eu il pun in faina..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac