autor:

ankamario

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Chec de vara

Autor: ankamario (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ankamario (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
1 dovleac de marime medie, 2 morcovi, 2-3 fire de ceapa verde,2-3 catei de usturoi, o legatura patrunjel, o legatura marar, 200 gr branza de vaci, 200 gr branza de oi, 4 oua, o lingura smantana,100 gr sunca,1/2 cana de ulei 4-6 linguri de gris,1/2 pliculet de praf de copt, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul si se da pe razatoare. Se presara putina sare pe el si se lasa cam 10 de minute, apoi se stoarce bine si se aseaza intr-un castron mai mare. Adaugi sunca taiata cubulete mici, si branzeturile maruntite fin. Pui morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocate marunt. Amesteci bine, adaugi galbenusurile, uleiul, grisul, smantana, praful de copt si patrunjelul si mararul tocate marunt. Condimentezi cu sare si piper , dupa gust si apoi incorporezi usor albusurile batute spuma tare. In cazul in care amestecul este prea subtire, mai adaugi gris.
Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de pergament si o introduci in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece alaturi de cartofi natur sau de salata verde cu castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei

Drob de ciuperci,vinete si dovlecei

Mai intai curatam vinata,o taiem cubulete si o lasam la scurs cu putina sare.Intre timp ceapa se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza topita

Dovlecei umpluti cu branza topita

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video)

32 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac de marime medie
  • 2 morcovi
  • 2-3 fire de ceapa verde,2-3 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr branza de oi
  • 4 oua
  • o lingura smantana,100 gr sunca,1/2 cana de ulei 4-6 linguri de gris,1/2 pliculet de praf de copt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pate de casa