autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Dulciuri diverse

Chec delicios

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
8-10 oua, 1 lamaie, 100-150 ml ulei, 600 g zahar, faina acelas volum cat zahar, arome

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul , se adauga rand pe rand galbenusurile si se bate in continuare. Se adauga uleiul putin cate putin, zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie, celelate mirodenii si faina in ploaie.
Se va coace in tava de cozonac sau tava speciala de chec tapetata cu hartie speciala . Se introduce tava in cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi se va reduce temperatura la moderat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Chec delicios

Chec delicios

Se pune la fiert zaharul cu cele 10 linguri de apa, intre timp se bat albusurile spuma cu un varf

30 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8-10 oua
  • 1 lamaie
  • 100-150 ml ulei
  • 600 g zahar
  • faina acelas volum cat zahar
  • arome

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Negresa-varianta mea