Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga apoi o cana de zahar pudra.
Se mixeaza totul foarte bine, iar apoi se adauga 6 linguri de apa fierbinte. Se mai bate cu mixerul pana ce zaharul este topit.
Albusurile se bat bine cu un praf de sare, punem si cealalta cana de zahar pudra, iar in final celalalte 6 linguri de apa fierbinte.
Eu mai procedez si altfel, daca nu am zahar pudra, pun pe foc apa cu zaharul si cand acesta s-a topit pun jumatate in galbenusuri, jumatate in albusuri.
Galbenusurile se pun peste albusuri si se mixeaza foarte bine.
Se adauga aromele, iar apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Din copozitia rezultata, se opreste o parte si se amesteca cu cacao.
Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina, sau hartie de copt.
Se da la cuptor la 170 grade pentru 30-40 minute.
Deasupra am pus glazura de ciocolata si lamaie de la dr Oetker.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii