autor:

maria mihalache

» » Prajituri

Chec din albusuri cu cacao

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Ingrediente
6 albusuri, 225 g zahar, 4 linguri de iaurt gras, 150 ml ulei, 300 g faina, 3 linguri cacao, 75 g ciocolata amaruie, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, un praf de sare, 150 g nuca taiata, Pentru glazura de caramel, 4 linguri zahar, 100 ml smantana pentru frisca, 100 g unt, 1 fiola esenta de rom, Pentru decor, ornamente pentru prajituri

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam usor in bezea.
Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem.Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus.Amestecam cu miscari usoare de jos in sus.

Topim ciocolata pe baia de aburi ,o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.
Turnam compozitia intr-o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm )tapetata cu hartie de copt.
Asezam nucile taiate deasupra
Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,la 180 grade ,pentru circa 40-50 min(trebuie sa treaca testul scobitorii).
Lasam sa se racoreasca in cuptor,timp in care ne ocupam de glazura.
Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul.Amestecam pana cand untul se topeste.Adaugam esenta de rom si amestecam.
Asezam checul pe un gratar si turnam glazura.
Taiem si servim.
Pofta buna!
Decoram cu ornamente pentru prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Clatite umplute cu crema de casa

Clatite umplute cu crema de casa

Intr-un castron puneti faina cernuta, sarea, ouale, uleiul,amestecati usor si turnati treptat,treptat

16 voturi    14 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 225 g zahar
  • 4 linguri de iaurt gras
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 150 g nuca taiata
  • Pentru glazura de caramel
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • ornamente pentru prajituri

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza