Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 borcan cu dulceata de mure(sau orice alta dulceata doriti)de 400 g
  • un strop de sare
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).

Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine.

Ungem o forma(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai sus in ea.

Turnam si dulceata si amestecam .

Preincalzim cuptorul.

Dam la copt la 180 grade iar cand checul este facut(facem testul scobitorii) scoatem tava din cuptor si lasam checul sa se raceasca in ea apoi il scoatem din tava ,il pudram cu zahar pudra ,il taiem si................pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor