Chec din fructe

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de zmeura
  • 150 g de fragute
  • 250 g de capsuni
  • 4 galbenusuri
  • 1/4 l de lapte
  • 1/4 l de smantana pentru frisca
  • 250 g de zahar pudra
  • 4 foi de gelatina(8g gelatina pudra)
  • 2 pastai de vanilie
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Spalati rapid fructele si le curatati.

Puneti gelatina sa se moaie in putina apa rece.

Puneti laptele intr-o cratita, taiati pastaile de vanilie si scoateti semintele, adaugati-le in lapte, apoi puneti pe foc pana incepe sa fiarba.

Intr-un castron amestecati 125 g de zahar pudra cu galbenusurile pana incep sa albeasca. Adaugati laptele fierbinte amestecand puternic, apoi puneti si foile de gelatina scurse.

Puneti amestecul pe foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn fara sa lasati sa fiarba. Luati de pe foc cand a disparut spuma. Lasati sa se raceasca o ora intr-un loc racoros.

Bateti smantana pana se face frisca si o incorporati in amestecul rece. Adaugati fructele scurse de apa (200 g de zmeura, toti capsunii si fragutele) si amestecati usor.Varsati intr-o forma de chec tapetata cu folie. Lasati la rece cam 4 ore.

In momentul servirii dati prin mixer restul de zmeura, il treceti prin sita, adaugati si zaharul ramas (125g). Decorati checul cu fructe. Serviti cu sosul de zmeura pus intr-un vas separat.

Se poate inlocui zmeura cu mure sau afine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise