autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Chec din fructe

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
400 g de zmeura, 150 g de fragute, 250 g de capsuni, 4 galbenusuri, 1/4 l de lapte, 1/4 l de smantana pentru frisca, 250 g de zahar pudra, 4 foi de gelatina(8g gelatina pudra), 2 pastai de vanilie, fructe pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Spalati rapid fructele si le curatati.
Puneti gelatina sa se moaie in putina apa rece.
Puneti laptele intr-o cratita, taiati pastaile de vanilie si scoateti semintele, adaugati-le in lapte, apoi puneti pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron amestecati 125 g de zahar pudra cu galbenusurile pana incep sa albeasca. Adaugati laptele fierbinte amestecand puternic, apoi puneti si foile de gelatina scurse.
Puneti amestecul pe foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn fara sa lasati sa fiarba. Luati de pe foc cand a disparut spuma. Lasati sa se raceasca o ora intr-un loc racoros.
Bateti smantana pana se face frisca si o incorporati in amestecul rece. Adaugati fructele scurse de apa (200 g de zmeura, toti capsunii si fragutele) si amestecati usor.Varsati intr-o forma de chec tapetata cu folie. Lasati la rece cam 4 ore.
In momentul servirii dati prin mixer restul de zmeura, il treceti prin sita, adaugati si zaharul ramas (125g). Decorati checul cu fructe. Serviti cu sosul de zmeura pus intr-un vas separat.
Se poate inlocui zmeura cu mure sau afine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e bine legata, adaugam si faina, apoi

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate

Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate

Mod de preparare: Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul

5 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Un deliciu.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • 400 g de zmeura
  • 150 g de fragute
  • 250 g de capsuni
  • 4 galbenusuri
  • 1/4 l de lapte
  • 1/4 l de smantana pentru frisca
  • 250 g de zahar pudra
  • 4 foi de gelatina(8g gelatina pudra)
  • 2 pastai de vanilie
  • fructe pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rulada de napolitana cu ciocolata de casa