Spalati rapid fructele si le curatati.
Puneti gelatina sa se moaie in putina apa rece.
Puneti laptele intr-o cratita, taiati pastaile de vanilie si scoateti semintele, adaugati-le in lapte, apoi puneti pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron amestecati 125 g de zahar pudra cu galbenusurile pana incep sa albeasca. Adaugati laptele fierbinte amestecand puternic, apoi puneti si foile de gelatina scurse.
Puneti amestecul pe foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn fara sa lasati sa fiarba. Luati de pe foc cand a disparut spuma. Lasati sa se raceasca o ora intr-un loc racoros.
Bateti smantana pana se face frisca si o incorporati in amestecul rece. Adaugati fructele scurse de apa (200 g de zmeura, toti capsunii si fragutele) si amestecati usor.Varsati intr-o forma de chec tapetata cu folie. Lasati la rece cam 4 ore.
In momentul servirii dati prin mixer restul de zmeura, il treceti prin sita, adaugati si zaharul ramas (125g). Decorati checul cu fructe. Serviti cu sosul de zmeura pus intr-un vas separat.
Se poate inlocui zmeura cu mure sau afine.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii