Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul ) se pun aromele.Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp se bat albusurile spuma,iar dupa ce s-a mai racit siropul se toarna peste albusuri in trei reprize amestecand tot timpul. Se adauga cate un galbenus si cate o lingura de ulei alternativ. Se pune si faina treptat.E bine ca in tot acest timp sa nu opresti mixerul .
Se toarna in tava unsa cu ulei doar jumatate de compozitie. In cealalta jumatate se pun 2 lingurite de cacao si se toarna peste cealalta jumatate deja pusa in tava. Cu o furculita sau cu paleta mixerului se amesteca foarte usor in tava ca sa se intrepatrunda putin cele doua culori. Se coace la foc tare 10 minute ,apoi inca 15 minute la foc potrivit.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii