Chec fiert

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 1 ceasca de cafea cu lapte
  • 4 oua
  • un plic de cacao - preferabil dr. Oetker
  • 4 cesti de cafea cu zahar
  • o sticluta cu esenta de rom
  • stafide - dupa gust
  • faina - cat cuprinde
  • un praf de copt

Mod de preparare

Intr-o cratita de dimensiuni potrivite se pun pe foc pachetul de unt, laptele si zharul. Se lasa pe foc pana se topeste untul si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga praful de cacao si se amesteca in continuare ptr omogenizare. Se lasa sa dea cateva clocote pe foc.

Apoi se ia cratita de pe foc, intr-o cescuta se pun separat 10 linguri din compozitia obtinuta si restul se lasa sa se raceasca.

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Dupa racirea compozitiei, galbenusurile se amesteca in aceasta. Se pun stafidele si esenta de rom. Albusurile se bat spuma si se amesteca si acestea in compozitie. Se pune apoi faina cat cuprinde amestecandu-se cu grija. In faina se amesteca praful de copt sau puteti stinge separat praful de copt cu putina zeama de lamaie sau cu putin otet si apoi sa-l adaugati. Rezultatul final trebuie sa fie un aluat ceva mai gros decat o smantana grasa.

Se tapeteaza doua tavi de chec de marime medie sau o tava mare cu foaie pergament (pe care eu una o gasesc foarte practica) si se dau tavile/tava la cuptor. Dupa 20 de minute la foc mediu se verifica checul (daca este copt - cu un cutit) si se intorc tavile. Se da focul la mic si se mai lasa inca maxim 10 minute.

Se scoate checul pe un fund de lemn sau pe o farfurie mai mare, pus pe o parte (ca sa nu se lase) si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste (nu de tot insa) se pune deasupra glazura (cele 10 linguri pastrate in cescuta) si se lasa in continuare la racit.

Este un chec minunat si usor de facut.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise