autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec fiert

Autor: Iulia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 pachet de unt, 1 ceasca de cafea cu lapte, 4 oua, un plic de cacao - preferabil dr. Oetker, 4 cesti de cafea cu zahar, o sticluta cu esenta de rom, stafide - dupa gust, faina - cat cuprinde, un praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita de dimensiuni potrivite se pun pe foc pachetul de unt, laptele si zharul. Se lasa pe foc pana se topeste untul si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga praful de cacao si se amesteca in continuare ptr omogenizare. Se lasa sa dea cateva clocote pe foc.
Apoi se ia cratita de pe foc, intr-o cescuta se pun separat 10 linguri din compozitia obtinuta si restul se lasa sa se raceasca.
Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Dupa racirea compozitiei, galbenusurile se amesteca in aceasta. Se pun stafidele si esenta de rom. Albusurile se bat spuma si se amesteca si acestea in compozitie. Se pune apoi faina cat cuprinde amestecandu-se cu grija. In faina se amesteca praful de copt sau puteti stinge separat praful de copt cu putina zeama de lamaie sau cu putin otet si apoi sa-l adaugati. Rezultatul final trebuie sa fie un aluat ceva mai gros decat o smantana grasa.

Se tapeteaza doua tavi de chec de marime medie sau o tava mare cu foaie pergament (pe care eu una o gasesc foarte practica) si se dau tavile/tava la cuptor. Dupa 20 de minute la foc mediu se verifica checul (daca este copt - cu un cutit) si se intorc tavile. Se da focul la mic si se mai lasa inca maxim 10 minute.
Se scoate checul pe un fund de lemn sau pe o farfurie mai mare, pus pe o parte (ca sa nu se lase) si se lasa la racit.
Dupa ce se raceste (nu de tot insa) se pune deasupra glazura (cele 10 linguri pastrate in cescuta) si se lasa in continuare la racit.

Este un chec minunat si usor de facut.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fiert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

E perioada capsunilor parfumate, asa ca trebuie "exploatate" la maxim! :) Pentru blat se amesteca

15 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Turnata cu budinca de vanilie

Turnata cu budinca de vanilie

Se bat ouale bine cu sarea, apoi se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    De ce se cheama chec fiert?

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 1 ceasca de cafea cu lapte
  • 4 oua
  • un plic de cacao - preferabil dr. Oetker
  • 4 cesti de cafea cu zahar
  • o sticluta cu esenta de rom
  • stafide - dupa gust
  • faina - cat cuprinde
  • un praf de copt

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

De ce se cheama chec fiert?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gris cu lapte si dulceata de caise