autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec fiert

Autor: Iulia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 pachet de unt, 1 ceasca de cafea cu lapte, 4 oua, un plic de cacao - preferabil dr. Oetker, 4 cesti de cafea cu zahar, o sticluta cu esenta de rom, stafide - dupa gust, faina - cat cuprinde, un praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita de dimensiuni potrivite se pun pe foc pachetul de unt, laptele si zharul. Se lasa pe foc pana se topeste untul si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga praful de cacao si se amesteca in continuare ptr omogenizare. Se lasa sa dea cateva clocote pe foc.
Apoi se ia cratita de pe foc, intr-o cescuta se pun separat 10 linguri din compozitia obtinuta si restul se lasa sa se raceasca.
Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Dupa racirea compozitiei, galbenusurile se amesteca in aceasta. Se pun stafidele si esenta de rom. Albusurile se bat spuma si se amesteca si acestea in compozitie. Se pune apoi faina cat cuprinde amestecandu-se cu grija. In faina se amesteca praful de copt sau puteti stinge separat praful de copt cu putina zeama de lamaie sau cu putin otet si apoi sa-l adaugati. Rezultatul final trebuie sa fie un aluat ceva mai gros decat o smantana grasa.

Se tapeteaza doua tavi de chec de marime medie sau o tava mare cu foaie pergament (pe care eu una o gasesc foarte practica) si se dau tavile/tava la cuptor. Dupa 20 de minute la foc mediu se verifica checul (daca este copt - cu un cutit) si se intorc tavile. Se da focul la mic si se mai lasa inca maxim 10 minute.
Se scoate checul pe un fund de lemn sau pe o farfurie mai mare, pus pe o parte (ca sa nu se lase) si se lasa la racit.
Dupa ce se raceste (nu de tot insa) se pune deasupra glazura (cele 10 linguri pastrate in cescuta) si se lasa in continuare la racit.

Este un chec minunat si usor de facut.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fiert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coltunasi cu magiun de prune

Coltunasi cu magiun de prune

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu banane si cocos

Rulada cu banane si cocos

- pisăm alunele de pădure - se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    De ce se cheama chec fiert?

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 1 ceasca de cafea cu lapte
  • 4 oua
  • un plic de cacao - preferabil dr. Oetker
  • 4 cesti de cafea cu zahar
  • o sticluta cu esenta de rom
  • stafide - dupa gust
  • faina - cat cuprinde
  • un praf de copt

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

De ce se cheama chec fiert?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu lamaie si mac