autor:

Carole Cuisine

» » Dulciuri diverse

Chec fondant cu ciocolata

Autor: Carole Cuisine (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carole Cuisine (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Ingrediente
300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala, 40 g cacao pudra, 100 g faina, 1 lingura de drojdie uscata, 200 g de zahar, 125 g unt, 5 oua, 1 lingurita sare, 50 g nuci pisate, 1 mana de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam
Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.
Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine.
Apoi turnam ciocolata,treptat, amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele.
Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina amestecata cu o lingura de drojdie uscata.Crema rezultata trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata.

Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt.
Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.
Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.


Pentru a obtine crusta aceasta lucioasa,pregatim un sirop dintr-un pahar cu apa si un pahar cu zahar.Lasam pe foc pana se topeste zaharul si dupa cu ajutorul unei pensule,ungem suprafata checului.Acest sirop ajuta checul sa ramana moale si ii da un aspect lucios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fondant cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu dulceata de visine

Cheesecake cu dulceata de visine

Biscuitii ii dai prin blender si ii amesteci bine cu untul topit sau cu margarina. Aranjezi in tava

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Galuste de malai cu capsuni

Galuste de malai cu capsuni

1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala
  • 40 g cacao pudra
  • 100 g faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 200 g de zahar
  • 125 g unt
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g nuci pisate
  • 1 mana de stafide

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de cirese