autor:

Carole Cuisine

» » Dulciuri diverse

Chec fondant cu ciocolata

Autor: Carole Cuisine (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carole Cuisine (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Ingrediente
300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala, 40 g cacao pudra, 100 g faina, 1 lingura de drojdie uscata, 200 g de zahar, 125 g unt, 5 oua, 1 lingurita sare, 50 g nuci pisate, 1 mana de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam
Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.
Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine.
Apoi turnam ciocolata,treptat, amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele.
Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina amestecata cu o lingura de drojdie uscata.Crema rezultata trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata.

Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt.
Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.
Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.


Pentru a obtine crusta aceasta lucioasa,pregatim un sirop dintr-un pahar cu apa si un pahar cu zahar.Lasam pe foc pana se topeste zaharul si dupa cu ajutorul unei pensule,ungem suprafata checului.Acest sirop ajuta checul sa ramana moale si ii da un aspect lucios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fondant cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuitii mei florentini

Biscuitii mei florentini

Topim untul, adaugam lingura de smantana,apoi zaharul,amestecand continuu pe foc pana se topeste

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clătite pufoase reţetă

Clătite pufoase reţetă

Se bate un ou spuma cu telul. Se adauga o lingura de unt si 100 ml smantana, plus 2 linguri de lapte.

4 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala
  • 40 g cacao pudra
  • 100 g faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 200 g de zahar
  • 125 g unt
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g nuci pisate
  • 1 mana de stafide

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce