Chec Gabi

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Chec Gabi

Ingrediente

  • 5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri apa, 7 linguri ulei, coaja de la o portocala, 9 linguri faina, 2 lingurite rase praf de copt, o lingura cacao neagra fara zahar, obtional 100 gr miez de nuca taiat.
  • Pentru glazura: 2 linguri zahar, o lingura cacao,3 linguri apa sau lapte, 2 linguri rase unt.

Mod de preparare

Zaharul si apa le amesteci intr-un ibric si le pui sa fiarba pana se dizolva zaharul, pe foc f mic. Albusurile le bati spuma tare si torni peste ele in fir subtire siropul de zahar asa fierbinte. Bati cu mixerul 3-4 min. Pui galbenusurile pe rand, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, coaja de portocala si miez de nuca. 3/4 din compozitie le torni in 2 forme mici de chec (unse cu unt) sau intr-o singura forma rotunda cu gol la mijloc. Compozitia ramasa o amesteci bine cu cacao si o torni deasupra in mod egal. Coci la foc potrivit 35 min. lasi la racit. Pt glazura fierbi toate ingredientele mentionate la foc mic si torni pe prajitura rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor