Chec Gabi

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Chec Gabi

Ingrediente

  • 5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri apa, 7 linguri ulei, coaja de la o portocala, 9 linguri faina, 2 lingurite rase praf de copt, o lingura cacao neagra fara zahar, obtional 100 gr miez de nuca taiat.
  • Pentru glazura: 2 linguri zahar, o lingura cacao,3 linguri apa sau lapte, 2 linguri rase unt.

Mod de preparare

Zaharul si apa le amesteci intr-un ibric si le pui sa fiarba pana se dizolva zaharul, pe foc f mic. Albusurile le bati spuma tare si torni peste ele in fir subtire siropul de zahar asa fierbinte. Bati cu mixerul 3-4 min. Pui galbenusurile pe rand, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, coaja de portocala si miez de nuca. 3/4 din compozitie le torni in 2 forme mici de chec (unse cu unt) sau intr-o singura forma rotunda cu gol la mijloc. Compozitia ramasa o amesteci bine cu cacao si o torni deasupra in mod egal. Coci la foc potrivit 35 min. lasi la racit. Pt glazura fierbi toate ingredientele mentionate la foc mic si torni pe prajitura rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise