autor:

Simona

» » Prajituri

Chec Gabi

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2012

Ingrediente
5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri apa, 7 linguri ulei, coaja de la o portocala, 9 linguri faina, 2 lingurite rase praf de copt, o lingura cacao neagra fara zahar, obtional 100 gr miez de nuca taiat., Pentru glazura: 2 linguri zahar, o lingura cacao,3 linguri apa sau lapte, 2 linguri rase unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

5 voturi

Mod de preparare

Zaharul si apa le amesteci intr-un ibric si le pui sa fiarba pana se dizolva zaharul, pe foc f mic. Albusurile le bati spuma tare si torni peste ele in fir subtire siropul de zahar asa fierbinte. Bati cu mixerul 3-4 min. Pui galbenusurile pe rand, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, coaja de portocala si miez de nuca. 3/4 din compozitie le torni in 2 forme mici de chec (unse cu unt) sau intr-o singura forma rotunda cu gol la mijloc. Compozitia ramasa o amesteci bine cu cacao si o torni deasupra in mod egal. Coci la foc potrivit 35 min. lasi la racit. Pt glazura fierbi toate ingredientele mentionate la foc mic si torni pe prajitura rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Gabi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Foietaj cu fructe de pãdure

Foietaj cu fructe de pãdure

Pt. cã imi plac mult fructele, in aceastã varã am sã fac multe prãji cu ele. Foietajul l-am

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cremoasa cu fructe

Prajitura cremoasa cu fructe

Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam

4 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 7 linguri ulei
  • coaja de la o portocala
  • 9 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • o lingura cacao neagra fara zahar
  • obtional 100 gr miez de nuca taiat.
  • Pentru glazura: 2 linguri zahar
  • o lingura cacao,3 linguri apa sau lapte
  • 2 linguri rase unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

59 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu crema de vanilie