Zaharul si apa le amesteci intr-un ibric si le pui sa fiarba pana se dizolva zaharul, pe foc f mic. Albusurile le bati spuma tare si torni peste ele in fir subtire siropul de zahar asa fierbinte. Bati cu mixerul 3-4 min. Pui galbenusurile pe rand, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, coaja de portocala si miez de nuca. 3/4 din compozitie le torni in 2 forme mici de chec (unse cu unt) sau intr-o singura forma rotunda cu gol la mijloc. Compozitia ramasa o amesteci bine cu cacao si o torni deasupra in mod egal. Coci la foc potrivit 35 min. lasi la racit. Pt glazura fierbi toate ingredientele mentionate la foc mic si torni pe prajitura rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii