autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec glazurat

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
Aluat: 250 g margarină, , 200 g zahăr tos, , 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker,, 4 ouă,, 1/2 fiolă esenţă de rom,, 125 g făină, , 125 g amidon,, 1/2 linguriţă praf de, copt Dr. Oetker,, Glazură de ciocolată Dr Oetker.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amestecă margarina cu zahărul tos şi cu zahărul vanilinat
până se obţine o spumă consistentă, se adaugă pe rând ouăle, sarea şi
aroma (fiecare ou se adaugă la fiecare 2 minute şi se amestecă), apoi se
amestecă cu lingura adăugând făina, amidonul şi praful de copt. Aluatul
obţinut se toarnă în forme de chec unse în prealabil cu unt sau margarină
şi tapetate cu hârtie pentru copt. Se coace în cuptor neîncălzit, treapta
1-2, timp de 60-70 minute. Pentru glazură se amestecă zahărul pudră cu
apa fiartă până se obţine un sirop gros, se adaugă untul topit iar glazura
astfel preparată se toarnă peste checul răcit în prealabil
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao glazurat

Chec cu cacao glazurat

Checul cu cacao este printre dulciurile care se leaga cel mai pregnant in amintirile mele de copilarie.

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Chec de ciocolata glazurat

Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Este un deliciu!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Dupa cate se citeste este bun.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 250 g margarină
  • 200 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • 4 ouă,
  • 1/2 fiolă esenţă de rom,
  • 125 g făină
  • 125 g amidon,
  • 1/2 linguriţă praf de
  • copt Dr. Oetker,
  • Glazură de ciocolată Dr Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prăjitură cu gem şi nuci