Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec marmorat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • o priza sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min.

Adaugam, lingura cu lingura, zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma.

Adaugam si zaharul vanilat.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale.

Adaugam in bezea si amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt si cernem dupa care incorporam in amestecul de mai sus.

Impartim compozitia in doua parti.

Intr-una din parti incorporam cacao.

Intr-o forma (eu am folosit una de silicon), punem in mijlocul acesteia o lingura din compozitia alba, peste care adaugam o lingura din compozitia cu cacao.

Alternam....o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia cu cacao, pana terminam ambele compozitii.

Preincalzim cuptorul.

Coacem la 180 grade C, timp de aproximativ 40 min. Ca sa fim siguri ca checul este bine facut, facem testul scobitorii.

Scoatem forma din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi scoatem checul din tava.

Lasam sa se raceasca si apoi feliem.

Checul este un desert pe care nu cred ca exista gospodina pe care sa nu.l confectioneaza indiferent de zona geografica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise