autor:

maria mihalache

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec marmorat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2017

Ingrediente
5 oua, 200 g faina, 200 g zahar, 2 linguri cacao, 100 ml ulei, o priza sare, 1 plic praf de copt, 1 fiola esenta de migdale, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min.

Adaugam, lingura cu lingura, zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma.

Adaugam si zaharul vanilat.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale.

Adaugam in bezea si amestecam.



Amestecam faina cu praful de copt si cernem dupa care incorporam in amestecul de mai sus.



Impartim compozitia in doua parti.

Intr-una din parti incorporam cacao.



Intr-o forma (eu am folosit una de silicon), punem in mijlocul acesteia o lingura din compozitia alba, peste care adaugam o lingura din compozitia cu cacao.



Alternam....o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia cu cacao, pana terminam ambele compozitii.



Preincalzim cuptorul.

Coacem la 180 grade C, timp de aproximativ 40 min. Ca sa fim siguri ca checul este bine facut, facem testul scobitorii.

Scoatem forma din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi scoatem checul din tava.



Lasam sa se raceasca si apoi feliem.

Checul este un desert pe care nu cred ca exista gospodina pe care sa nu.l confectioneaza indiferent de zona geografica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec marmorat

Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile

5 voturi    1 comentariu
25 min
Prajituri
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • o priza sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Bounty